Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Двор и градина

 

Поддръжката на твоят двор или градина е също толкова важна през есента, колкото и през пролетта. Ако те е хванала градинарската муза, но не знаеш дали времето е подходящо за подобни начинания, не се колебай! С доверен източник, като експертите на Mr. Bricolage и след прочитането на този информативен текст, сме убедени, че всеки може да реализира екстериорите си идеи. 

Нека започнем от самото начало…

Преди да започнеш с планирането на градината се запознай с климатичните условия, характеристиките на почвата, релефа на терена. 

  • Изборът на растения съобрази с климата в твоя регион. 
  • Определи типа на почвата - киселинна или алкална, пясъчна или глинеста. 
  • При проектирането на градината е важно да помислиш за баланса, за да не се получат прекалено претрупани или празни места.

Помисли как ще я напояваш

Системата за капково напояване е изключително практично решение, чрез което прецизно се доставя вода на всяко растение. Това са само няколко от нейните предимства:

  1. Растенията, поливани с капкови системи, се развиват по-бързо и са по-продуктивни.
  2. Подходяща е за поливане на насаждения в една линия – редове със зеленчуци, цветя, дървета, храсти. 
  3. Добре проектираните напоителни системи използват средно 30%, а в някои случаи до 50% по-малко вода в сравнение с други методи на поливане. 
  4. Използването на таймер за контролиране на поливния процес спестява много време и усилия.

Добави цветя

За да изглежда зеленчуковата градина по-привлекателна, засади цветя между зеленчуците, които да служат като естествена украса. Цветята, особено тези от семейството на маргаритките, привличат полезни насекоми. Има страхотни алтернативи за озеленяване и през студените сезони. Растения, които ще красят двора дори и при зимни условия са Офика, Ерика и Орлов нокът.

Аранжиране на мебели

За да направиш правилния избор на мебели, трябва да си зададеш няколко важни въпроса - пространството, с което разполагаш, начина ти на живот, и разбира се, твоя бюджет.

  • Не забравяй да помислиш къде ще съхраняваш градинските мебели. Ще ги прибираш ли през студените месеци или ще стоят целогодишно навън? 
  • Ако ще ги държиш в градината, трябва да съобразиш материала, от който са изработени. 
  • Ако ще ги прибираш в гаража е добре мебелите да са по-леки, за да ти е по-удобно пренасянето им. 

Ние можем да ти предложим всичко необходимо, за да се насладиш на лятото, без да напускаш дома си - от сгъваеми мебели на майсторски цени и онлайн съвети за тяхната поддръжка, до нужните за оформяне на двора инструменти!

Готови за градинарство

Всичко за градината, от гледна точка на инструменти, може да откриеш в нашият сайт. Експертите на Mr. Bricolage подробно са засегнали всяка тема в поредица от гидове специално за теб, а консултантите ни ще ти препоръчат само най-добрите продукти от веригата, за да се сдобиеш не само с перфектен интериор, но и екстериор!