Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Какво ни е необходимо за успешното винарство

Всеки винопроизводител използва различни техники, за да направи питието си уникално, но материалът, съзряване и бутилирането винаги ще са от най-голямо значение:

  • Материал - В продължение на много години хората са мачкали гроздето с краката си, но днес можеш да извършваш всичко механично чрез ръчни или електрически преси за мелене на грозде, като го превръщат в т.нар. мъст - Ако ще правиш бяло вино, трябва да прецедиш мъстта, за да отстраниш ципите и семките, а при червеното - ферментацията на мъстта протича заедно с тях, защото придават на напитката характерен вкус, аромат и плътност. За сполучлив процес, захарността трябва да е около 22-24%. Ако е по-малко добави захар, като за всеки процент в по-малко прибави по 1кг обикновена захар за 100л мъст.
  • Съзряване - Ако съхраняването се извършва в съд при пълна липса на достъп на въздух, виното не се развива, не зрее. Ето защо младите вина не бива да се наливат в стъклени съдове веднага след ферментацията или след първото претакане, а трябва да отлежават в бъчви.
  • Бутилиране - За разлика от съзряването, стареенето на виното протича най-добре в херметически затворени съдове. Затова след съзряването му, то се налива в бутилки, резервоари от неръждаема стомана или дъбови бъчви. Металните резервоари обикновено се използват за зреене на бели вина. След стареенето, бутилирайте виното с коркова или винтова капачка, в зависимост от предпочитанията ти.

Какви видове продукти ще видите в сайта

Винопроизводството е процес, който датира от хиляди години. Той е не само изкуство, но и наука, затова в сайта на Mr. Bricolage може да намериш всичко нужно за бране, мелене и пресоване, ферментация, претакане, стареене и бутилиране на вино в домашни условия.

От ножици за отрязване на гроздовете до преси, гроздомелачки, филтри, добавки, бидони, стоманени съдове, захаромери, помпи и бъчви - има ли желание, Бриколаж ще предостави начин и то на майсторски цени!

аксесоари за винопроизводство

Какво препоръчваме от Mr. Bricolage.

Не може само с желание, трябва и хигиена. Контейнерите трябва да бъдат идеално здрави , чисти и сухи. Всички съдове за съхранение, които възнамеряваш да използваш, трябва да се попарят с вряла вода, за да убиеш микробите които са в тях. Не се препоръчва да използваш съдове в които преди си съхранявал мляко, защото дори и задълбоченото почистване не винаги помага. Избата също е от голямо значение. Тя трябва да се поддържа суха, чиста и хладна. Добре е да има възможност да се проветрява, за да се избегне развитието на опасни за здравето плесени. А ако винопроизводството ти се стори сложно, Mr. Bricolage. препоръчва един от нашите казани за варене на ракия!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0
Facebook linkYouTube linkLinkedIn link
Service
Услуги
Useful
Помощ
Help
Полезно
MrBricolage
MR.BRICOLAGE
Плати с:
Visa CardMasterCard CardMaestro CardAmerican Express Card
2000-2023 @Mr.Bricolage - България
Карта на сайта Сайт от: Studio X