Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Душове за баня

Какви душове за баня се предлагат

Как да избереш душ за банята? Виж характеристиките на различните видове!

Как да се спреш на правилния душ за баня

Класическите модели душове са практични и предпочитани от много клиенти. Най-разпространените два вида са статичен и подвижен. Първият е закрепен към стената и не може да променя посоката или височината си, докато при подвижния между смесителя и „слушалката“ има маркуч, който е гъвкав. Подвижният душ може да се закачи на стената, но може и да се сваля и да се насочва в желаната посока. Това го прави подходящ за семействата с малки деца. Друго негово предимство е, че е сравнително евтин.

Актуални напоследък са и душ панелите. При тях може да се настроят различни програми и да се използват хидромасажни процедури. Имай предвид обаче, че ако водата при вас е прекалено твърда, има риск от образуване на котлен камък и запушване на дюзичките. За да го предотвратиш, е добре да монтираш и филтър.

Друг многофункционален вариант са комбинираните модели за баня. При тях наред със стационарния душ може да има и подвижен или интимен.

Какви са съставните му части

  • Основната и най-забележима част е т.нар. „слушалка“. Това е накрайникът, от който тече водата. Може да е изработена от метал или пластмаса с хромирано покритие. По-широките модели са известни като „пити“ и може да са с кръгла или квадратна форма. Някои модели от по-висок клас имат функции за икономичен режим на водата, осветление и др.;
  • Маркуч. Обикновено е гумен, но с метален външен слой, който го предпазва от прегъване и нараняване. Има и маркучи, направени от топлоустойчива пластмаса;
  • Стойка. За нея с закача слушалката. Може да се състои само от фиксатор, който се монтира на стената на банята. А би могла и да е с тръбна конструкция, по която фиксаторът да се позиционира нагоре и надолу за да осигури удобната височина. На тръбата при някои модели е добавена и сапунерка;
  • Панел. При панелите има различни на брой хидромасажни дюзи. Материалът, който е използван може да е метал, темперирано стъкло, пластмаса, а може и да има декорации. За задействането на функциите се използват батерии.

Защо да пазаруваш от Mr. Bricolage

Пълно обзавеждане на банята, топ качество, надеждни продукти с гаранция, атрактивни цени – всичко това са сред отличителните черти на нашия каталог. В раздела ще откриеш не само цялостни решения и душ системи, но и отделни части: пити, шлаухове, тръбно окачване, аксесоари.