Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Всеки озеленяващ двора и балкона си стига до момента, в който трябва да избере външни растения.

Защо се наричат външни растения и какво е характерно за тях

Около месец след засаждането на тези растения стартира и грижата за тях.

 • Необходимо е последователно прекопаване, за да навлиза въздух в почвата;
 • Нуждаят се от редовно поливане с вода, в зависимост от местоположението им. Метеорологичните условия също са от значение - суша ли е или има чести валежи. Хубаво е да бъде осъществявано късния следобед;
 • Трябва да бъдат засадени на подходящото място, в зависимост от необходимостта от слънце или сянка;
 • Поради настъпващите болести и вредители е желателно да се провеждат лечения;
 • Вехнещите цветове се премахват, за да останат свежите;
 • Високите части биват привързани, за да не се чупят от ветровете;
 • Използването на обогатяващи смеси е желателно.

Кои сезони са подходящи за тях

Пролетта, лятото и есента са благоприятни. Не всички могат да виреят през зимния период. Студът е подходящ за листопадните, иглолистните и многогодишни сортове. Грижата трябва да бъде системна, за да са здрави и красящи дълго вашите открити площи.

Какви видове ще открием в Mr. Bricolage

В магазините на Mr. Bricolage, можете да откриете голямо ценово и видово разнообразие на външни растения. Ето и няколко разновидности:

 • Едногодишни и многогодишни цветя;

Основната разлика между тях е жизненият им цикъл. Едногодишните израстват от семена за определен сезон. Многогодишните биват засаждани и изваждани веднъж в годината или на няколко години, те израстват от луковици. Някои сортове са подходящи за градината, други за балкона.

 • Плодни дървета;

Какво по-добро за дворът ви от зеленина и плодове на едно място. Те са красиви, когато цъфтят и полезни с прекрасната реколта, която дават. Гледат се сравнително лесно и можете да им се радвате години наред.

 • Иглолистни;

Универсални са, подходящи за всеки дом и градина. Вечнозелените растения се съчетават с всичко. Свежестта, която придават може да бъде усетена и през зимния сезон. Грижите за тях са лесни и приятни.

 • Храсти и широколистни дървета;

Изключително подходящи за акцент в градината. Създават уют и комфортно усещане, могат да бъдат използвани и за живи прегради и температурен регулатор през летните месеци.

 • Увивни и катерливи;

Несъмнено страшно ефектни. Предлагат възможност за различни видове озеленяване. Бръшляните и различните декоративни лози, могат да прикрият недостатъци по фасадата или оградата. Лесни са за отглеждане.

 • Жив плет;

Придава неповторима красота на всеки дом, в съчетание с естествена защитна стена.

 • Декоративни треви;

Използват се при различни аранжировки. Впечатляват с цветовете и формите си.

 • Билки и подправки;

Подходящи са за всеки балкон и градина. Всеки ценител на свежите подправки, трябва да ги отглежда сам.

 • Цитрусови;

Отглеждат се на балкона през топлите месеци. Когато застудее трябва да бъдат прибрани на топло.

Магазините на Mr. Bricolage разполагат с богато разнообразие от външни растения за всеки дом и градина. Доказаното качество и достъпни цени са подходящо решение за всеки от вас. Посетете веригите на Mr. Bricolage още сега!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0