Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Грундове и разредители

Грундове и разредители

Преди да започнеш да нанасяш какъвто и да било материал по обработваемата повърхност, то задължително трябва да имаш здрава основа, върху която да работиш. Грундовете са точното решение за теб. Процесът на работа с тях наричаме грундиране. Грундирането е задължително преди боядисване, лепене на тапети или други. Колкото и скъпи материали или препарати да си избрал, ако той не е в основата, често резултатът не е никак задоволителен. Преди да започнеш работа, задължително провери здравината на основата. Има различни методи за това, като, който и да избереш, не трябва да има никакви остатъци по повърхността, за да започнеш.  При здрави повърхности, използвай тънък слой грунд, но ако имаш ронлива стена например, направи колкото се може по-дебел слой. Не забравяй и за така важните разредители, които служат за намаляване на вискозитета.

За какво се използват различните видове грундове

Всички видове имат едно главно предназначение и то е да заздравят основата, както и да се предотврати появата на повреди по нея. Заради химичния си състав той действа благоприятно на повърхностите, като ги укрепва. Mr-Bricolage предлага широка гама продукти, сред които дори най-претенциозните клиенти откриват най-подходящите. Най-общо, видовете грундове разделяме:

  • за дърво и метал;
  • за камък;
  • за стени и тавани;
  • за фасадни бои и мазилки;

В онлайн магазина ще намериш и специални грундове, за да бъде работата с всеки един от тях наистина ползотворна. Друга важна функция, която изпълнява е, че благодарение на него, следващият материал, независимо дали ще е боя или полагане на мазилка, не попива напълно в повърхността, което му помага да се разнесе равномерно и навсякъде. Ако се стремиш към здрава основа и перфектен завършен вид на обработваемата повърхност винаги залагай на качествен грунд. Той, също така, ще запечата и блокира появата на мухъл и ръжда.

Каква е ролята на разредителите

Разредителите представляват специална по състав течност, което е предназначена за смесването на бои, лакове и други. Обикновено всеки продукт има номер, който показва коe е най-подходящото му допълнение. Ако не можеш сам да откриеш това, което ти трябва, обърни се към нашите консултанти, за да избегнеш лошите резултати накрая. Всеки разредител има различна характеристика, затова от някои се използва по-голямо, а от други по-малко количество. Всичко това е изписано на етикета, който внимателно трябва да прочетеш преди употреба на продукта. В повечето случаи, материалите като четки и валяци, които си използвал, могат лесно да бъдат почистени отново с избрания от теб разредител.