Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Тези растения са задължителна добавка към интериора на всеки дом. Внасят свежест и красота в помещенията. Всеки стил обзавеждане бива подпомогнат от малко зеленина. Стайните цветя се превръщат във вечното живо присъствие на дома.

Какви видове стайни цветя ще откриете

Тези цветя са лесни за отглеждане. Огромното разнообразие се дели на няколко основни вида:

 • Палмови;

Лесно се адаптират. Издържат на различните температури през сезоните.

 • Кактуси;

Не обичат честото поливане за разлика от високите температури. Притежават иглички вместо листа и боцкат доста неприятно.

 • Декоративни;

Те могат да бъдат цъфтящи или не. Срещат се в различни цветове и големини. Отличават се с продължителен цъфтеж.

 • Широколистни;

Част от тях са и декоративни. Не цъфтят красиво, но имат големи интересни листа с различни размери и окраски.

Защо са предпочитани

Имат доста ползи за собствениците си. Оцветяват живота и го подобряват, като ви пречистват, и предпазват. Mr. Bricolage представя част от полезните им качества:

 • Излъчват кислород и поглъщат въглеродния двуокис;
 • Някои могат да бъдат сравнени с аптечка. Сокът и листата им предотвратяват възпаления, биват използвани като козметични продукти и помагат при настинки;
 • Разхубавяват дома с цъфтежи през студените месеци;
 • Всяват чувство на удовлетворение, намаляват натоварването на нервната система;
 • Абсорбират вредните вещества във въздуха;
 • Дават жизненост, излъчват хармония и внасят приятен климат и положителна енергия.

Как да ги отглеждаме правилно

Стайните цветя имат нужда от необходимото количество светлина, вода, топлина, хранителни вещества и т.н. Mr. Bricolage предлага няколко съвета свързани с правилното отглеждане:

 • Разположение;

То е непосредствено свързано със светлината, от която имат нужда. Всеки вид има собствено изискване за притока на слънчева светлина. Някои могат да живеят в сенчести ъгли за разлика от други.

 • Поливане;

В повечето случаи то е причината за загиването на цветята. Двата варианта са: недостатъчно поливане или преполиване. Индикатори за това е опадането и пожълтяването на листата. Внимавайте да не оставите корените да изгният.

 • Хранителни вещества;

Ще имате нужда от различни субстанции, за да можете да стимулирате растежа и здравето на вашите растения. Подхранвайте почвата с необходимите хранителни добавки.

 • Температура;

Рязката смяна на топло и студено може да се отрази зле на цветята. По-голямата част от тях предпочитат средни температури.

Защо да се доверим на Mr. Bricolage

В магазините на Mr. Bricolage, ще откриете правилно съхранявани и отглеждани растения. Ценовият диапазон варира от нисък до висок. Можете да започнете да се радвате на цветята си веднага след като посетите веригата ни. Заповядайте още днес!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0