Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Обработка на Дърво

Поддръжка на дървото

Независимо дали живееш в къща или апартамент, или просто имаш дървени мебели на работното място, то ти трябва да се погрижиш за тях. Поддръжката на дървото е изключително важна, ако искаш да запазиш своите вещи в първоначален вид за много по-дълъг период от време. Тя се извършва със специални за целта препарати, които са издръжливи на външните условия и основно действат против гниене на дървесината. Далеч във времето хората са използвали различни естествени средства - растителни и животински за запазването на дървените повърхности в перфектен вид. Днес е значително по-лесно. Всичко, което трябва да направиш е да закупиш препарат за обработка на дърво от Бриколаж.

Какво представляват препаратите за обработка на дърво

Те са “защитниците” на дървения материал и са напълно задължителни, особено в случаите, когато той е подложен пряко на различни метеорологични условия. Ще откриеш голямо разнообразие от препарати за обработка, а в случай че не знаеш кой е най-правилният за твоите нужди, потърси помощ от компетентно лице. Така със сигурност ще си удовлетворен от крайния резултат. Сред най-важните продукти са:

  • Импрегнанти;
  • Байцове;
  • Восъци и флумастери;
  • Китове.

Всеки от тях има важна роля, с която е добре да се запознаеш преди да ги използваш. Разбира се, не е задължително да използваш всички тях едновременно. В повечето случаи единият е заместител на другия. За най-голяма сигурност обаче използвайте комбинация от импрегнант и кит, например. Нанасяйте ги последователно. Още един повърхностен слой никога не е излишен, а дори необходим.

Защо са необходими

Препаратите за обработка на дървени плоскости и материали служат, на първо място, против гниене. Дори без да разберем, в нашите мебели от естествено дърво навлиза влага. Тя започва да раздува материала и се появят неприятни подутини или напуквания. Появата на мухъл и гъбички е също неизбежна, ако не се погрижите добре за повърхността. Всеки продукт е различен и трябва да се използва при различна необходимост. Импрегнантите, например, са задължителни, тъй като са основният слой, който се нанася при започване на обработка. Чрез тях се въвеждат химични вещества, които подобряват неговите свойства и го правят изключително издръжлив на неблагоприятните външни условия. Останалите видове също имат своите специфики, с които е добре да се запознаете. При всички положения, за добре поддържано дърво, изберете правилните препарати и се заемете с обработката.