Национален телефон за информация и поръчки070088111 
Информация за поръчка на всички услуги виж тук

Байцове

Пазарувай по цена

4.49 лв. 74.99 лв.

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
Намерени 25 продукта
  • 1(current)
  • 2

Байцове

Поддръжката на дървото е задължителна, за да се запазят неговите свойства и перфектен външен вид. Подложени на метеорологични условия, дървените плоскости и материали преминават през редица процеси. Най-големият им враг е влагата, а след нея се получават мухъл и гъбички. За да се избегне това, различните препарати са твоят верен помощник. Сред тях са и байцовете. Тяхната основна функция е промяна на цвета на дървото, като се запазва неговата структура. Могат да се използват върху всякакви дървени предмети. Разтворът се състои от избрания от вас цвят, водна или спиртна основа. Процесът на обработка наричаме байцване, като в зависимост от дървото резултатът от него може да бъде различен.

За какво се използват байцовете за дърво

Ако харесваш естествената структура на дървените предмети у дома, но искаш да ги боядисаш, то тези продукти са перфектното решение. Те не променят текстурата на дървото, а дори понякога ѝ помагат да изпъкне още повече и да изглежда още по-добре. Съдържанието на химичните вещества действа по различен начин на различните видове дървесина. В зависимост от това къде е, колко е старо и къде точно е израснало, ефектът след употреба на байц ще бъде различен. Когато използвате препарата, предварително намокрете с вода мястото, което ще третирате. По този начин байцът ще бъде равномерен навсякъде по дървесината. Някои модели проникват по-дълбоко, докато други покриват по-скоро повърхността на обработвания предмет.

Какви видове има в Mr. Bricolage

Голямо разнообразие от видове ще откриете както в онлайн, така и във физическите ни магазини. Нека започнем с това, че те се различават по своя цвят. За да избереш най-подходящия, трябва внимателно да разгледаш нашите предложения. Потърси професионалната помощ на нашите консултанти в случай, че изпитваш затруднения. Ако си фен на ретро стила, избери модел, с който да го пресъздадеш. Предлагаме и гел, с който лесно се премахва предишния слой боя. Двата основни вида байц определяме според основата им:

  • Маслена основа - изключително лесно обработване на дървото, тъй като не изсъхва бързо. Добре е да се използва на открити или в проветриви помещения, тъй като изпаренията им могат да навредят на здравето;
  • Водна основа -  подходящи за употреба в дома, на работа или други закрити помещения. За да се постигне добър краен резултат, е важно с тях да се работи бързо и професионално, тъй като изсъхват бързо и дори може да се стигне до незавършване на обработката с него. 

Въпреки по-трудната употреба, байцът на водна основа е по-предпочитаният вид. Това е така именно заради по-добрите му качества и влияние върху хората и околната среда.