Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Подложки за паркет

Пазарувай по цена

0.99 лв. 97.43 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 16 продукта

Каква е функцията на подложките за ламиниран паркет и как да избереш подходящата основа? Вижте няколко насоки от Бриколаж!

За какво служат подложките за ламиниран паркет

Ламинираният паркет може да се монтира върху всякакви основи: бетон, плочки, дърво, балатум. Нужно е обаче съответната повърхност да бъде равна, гладка и твърда. Именно тук идва ролята на подложката. Тя оптимизира ефекта и помага за добрия краен резултат. Тя поема евентуални неравности по пода, а ако е нужно, може да повиши и нивото му. Освен това служи като изолация – намалява шумовете, поема евентуална влага, ако такава се появи, помага за запазване на топлината в стаята и предпазва от проникване на студен въздух през пода.

Какви видове се използват

Подложките за ламиниран паркет се предлагат в различни форми.

Полиетиленовата е на руло. Сред предимствата ѝ са характеристики като пароустойчивост, гъвкавост, издръжливост на мухъл и микроорганизми.

Към полиетилена при някои модели е добавен и пласт фолио. То служи за допълнителна влагоустойчивост. Фолиото се поставя от долната страна (към пода).

Полистиролът също служи като изолиращ пласт за ламиниран паркет и се предлага под формата на плоскости, изработени от твърда пяна. Той има добри топлоизолационни и шумоизолационни качества, издръжлив е на натиск и трудно се деформира дори и след дългогодишна употреба.

За изолация и основа може да се използват още плоскости от кокосови стърготини.

Всеки от вариантите се предлага в различни разновидности и размери. Може да е с дебелина от 2мм до 7мм, 9мм, а някои модели достигат дори до 10мм, 13мм и др.

Какво ще откриеш в раздела

В Бриколаж те очакват подложки за ламинат в различни форми и в различни разфасовки:

     • полиетиленови на руло с различна дебелина (3мм, 5мм);

     • полиетиленови с алуминиево покритие (2мм, 3мм, 5мм);

     • фолио;

     • плоскости от полистирол (ширина 50 см);

     • плоскости от полистирол тип „хармоника“ (с лесен монтаж);

     • плоскости от стиропор;

     • алуминиево тиксо за прикрепяне.

Защо да избереш от Бриколаж

Обновяването на пода от подложката, през ламинирания паркет, до первазите и ъглите става лесно с Бриколаж. Нашият каталог предлага подходящи решения за всеки бюджет и всеки интериор. Можеш да разглеждаш моделите, да изучаваш характеристики, да сравняваш цени, толкова дълго, колкото ти е необходимо в нашия онлайн магазин. Той е отворен за теб 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Можеш да поръчаш от цяла България с бърза и изгодна доставка до адрес, до офис на куриер или с безплатно вземане от избран от теб наш физически магазин в цяла България.

Подари си качество и стил изгодно с Бриколаж!

 

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.