Национален телефон за информация и поръчки070088111 
Магазини Mr.Bricolage работят при стриктно спазване на противоепидемични мерки. Повече информация виж тук

Подложки за паркет

Пазарувай по цена

0.69 лв. 97.43 лв.

Пазарувай по магазин

Намерени 14 продукта

Каква е функцията на подложките за ламиниран паркет и как да избереш подходящата основа? Вижте няколко насоки от Бриколаж!

За какво служат подложките за ламиниран паркет

Ламинираният паркет може да се монтира върху всякакви основи: бетон, плочки, дърво, балатум. Нужно е обаче съответната повърхност да бъде равна, гладка и твърда. Именно тук идва ролята на подложката. Тя оптимизира ефекта и помага за добрия краен резултат. Тя поема евентуални неравности по пода, а ако е нужно, може да повиши и нивото му. Освен това служи като изолация – намалява шумовете, поема евентуална влага, ако такава се появи, помага за запазване на топлината в стаята и предпазва от проникване на студен въздух през пода.

Какви видове се използват

Подложките за ламиниран паркет се предлагат в различни форми.

Полиетиленовата е на руло. Сред предимствата ѝ са характеристики като пароустойчивост, гъвкавост, издръжливост на мухъл и микроорганизми.

Към полиетилена при някои модели е добавен и пласт фолио. То служи за допълнителна влагоустойчивост. Фолиото се поставя от долната страна (към пода).

Полистиролът също служи като изолиращ пласт за ламиниран паркет и се предлага под формата на плоскости, изработени от твърда пяна. Той има добри топлоизолационни и шумоизолационни качества, издръжлив е на натиск и трудно се деформира дори и след дългогодишна употреба.

За изолация и основа може да се използват още плоскости от кокосови стърготини.

Всеки от вариантите се предлага в различни разновидности и размери. Може да е с дебелина от 2мм до 7мм, 9мм, а някои модели достигат дори до 10мм, 13мм и др.

Какво ще откриеш в раздела

В Бриколаж те очакват подложки за ламинат в различни форми и в различни разфасовки:

     • полиетиленови на руло с различна дебелина (3мм, 5мм);

     • полиетиленови с алуминиево покритие (2мм, 3мм, 5мм);

     • фолио;

     • плоскости от полистирол (ширина 50 см);

     • плоскости от полистирол тип „хармоника“ (с лесен монтаж);

     • плоскости от стиропор;

     • алуминиево тиксо за прикрепяне.

Защо да избереш от Бриколаж

Обновяването на пода от подложката, през ламинирания паркет, до первазите и ъглите става лесно с Бриколаж. Нашият каталог предлага подходящи решения за всеки бюджет и всеки интериор. Можеш да разглеждаш моделите, да изучаваш характеристики, да сравняваш цени, толкова дълго, колкото ти е необходимо в нашия онлайн магазин. Той е отворен за теб 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Можеш да поръчаш от цяла България с бърза и изгодна доставка до адрес, до офис на куриер или с безплатно вземане от избран от теб наш физически магазин в цяла България.

Подари си качество и стил изгодно с Бриколаж!

 

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.