Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Външни стенни облицовки

Облицовка за външна стена

Екстериорът на дадена сграда “подсказва” какво ни очаква вътре. Ако фасадата е красива и модерна, то със сигурност собственикът на имота се грижи редовно за постройката, осъзнавайки напълно потребността от висока естетика и извършването на системни подобрения. 

Облицовките за външни стени са съвременният начин да придадем модерно звучене на дома и търговското помещение, офис сградата и производствените помещения. Наред с естетическите си качества, те се класифицират и като чудесен изолационен материал, който запазва сградата от въздействието на климатичните промени и не само. Имат дългогодишна история, като и до ден днешен са предпочитан материал при довършителни работи. Открий голямо разнообразие в онлайн магазин Бриколаж и разгледай целия каталог. 

Какво представляват външните стенни облицовки

Облицовките за външни стени са най-различни видове. Предназначението на всеки един от тях е да обезпечи красивия външен вид на сградата, създавайки усещане за завършеност и постигайки съзвучие между класиката и иновациите в строителството. Наред с това, външните облицовки се грижат и за добрата изолация на сградата, което също е от фундаментално значение за качеството на строителство и завършването на обекта.

В миналото са били достъпни само под формата на дърво и камък, но днес съществуват всякакви “имитиращи” материали, чиито цени са в пъти по-ниски от естествените. Сайдинг, покрития от винил, декоративни плочи и ламперия - изборът не е никак малък. 

Какви видове има

Спокойно може да се каже, че видовете облицовъчни материали за външни стени са безкрайно много. Ориентирани изцяло към нуждите на съвременния предприемач и краен купувач, те предоставят едно комплексно решение, което комбинира високото качество и порядъчната естетика по един дискретен и харесван от всички начин. Преди да купиш подобен вид довършителен материал, се запознай с неговите разновидности:

  • Сайдинг;
  • Декоративни тухли;
  • Декоративни плочи и камъни;
  • Мозайки;
  • Силиконови и полимерни мазилки;
  • Дървени декоративни покрития за стени;
  • Термоизолиращи панели и др.

Спецификите на сградата трябва да бъдат водещ фактор при избора на облицовка за стени. Не на последно място се нарежда и заделеният бюджет, който трябва да стигне за преустройството на обекта. 

Какви материали са ни необходими

Материалите, необходими за полагането на облицовки за стени са циментно лепило, чук, шпатула, шприц за фуги и др. Инструментариумът се определя съобразно вида декоративен материал, който си избрал. Купи всичко от магазин Бриколаж.