Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Много често небрежно подготвените градина и домашна растителност преживяват лоша зима и това увеличаване шансът на увреждането им от болести и вредители. Късната есен, малко преди настъпването на студовете е най-подходящия период за взимане на превантивни мерки, за да се премахнат ларвите, преди да се излюпят на пролет.

борба с вредители

Кои са най-често срещаните видове вредители

  • Въшки - Когато вредителите завладеят растението, листата му покафеняват, стават по-мазни и лепкави.
  • Трипс - Появата им в повечето случаи носи със себе си непоправими последици. Насекомите са труднооткриваеми, крият се в труднодостъпни места по растението(пъпки, тичинки, извити листа).
  • Бяла мушица - Често срещани по доматите, те се крият от вътрешната страна на листата и са изключително заразни, затова бързо трябва да вземеш мерки.
  • Акари - Акарът по лозята е от най-разпространените. Те плетат паяжина между стъблото и листата на растението, а причината за появата им е сухия въздух. Друг вид са мекокожестите акари, които се срещат по цветята в дома и се крият в кривините на листата им, заради по-влажния въздух, създаден от пулверизация.
  • Молец по чемшира - Гъсениците им се активизират при затопляне на времето над 10-11 градуса. Могат напълно да унищожат растението, ако атакуват кората му.

Как да се справим с тях

Превенцията е много по-лесна от лечение на заболяване. Това се отнася както за собственото ни здраве, така и за здравето на нашата градина. Мерките срещу вредни организми и болести се въвеждат преди самото им появяване. Трябва да се направи цялостна дезинфекция на съдовете и да се внимава какво попада в почвата на стайни растения.

Полезен начин за избягване на химически елементи при борба с неканени гости е биологичния контрол, който включва въвеждане на хищни видове върху растенията, за да се премахнат вредните организми, които ги застрашават. Той не винаги е успешен или просто е труден за изпълнение, в сравнение с купуването на химичен разтвор. Имайки предвид малката разлика в цените на двата метода, е логично борбата с натрапници в дома и градината да се води предимно с специализирани препарати.

Ако вредителите са влечуги, съществуват електронни уреди, които прогонват гризачите в проблемната локация чрез ултразвукови вибрации и по този начин лишава змиите и гущерите от храна, което спомага те да напуснат територията охранявана от устройството.

Както и да решиш да процедираш, в агроаптеките и магазините на Mr.Bricolage със сигурност ще имат това, което ти е нужно.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0