Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Изолация

Изолация

Външната и вътрешна изолация на сгради и отделни жилищни единици се прави с цел намаляване на топлопроводимостта. През зимните месеци е от изключително значение да знаем, че топлината ще си остане у дома и няма да се стигне до нейната загуба. Разгледай предложенията ни за изолация на къщи и апартаменти, която ще ти помогне да се чувстваш комфортно вкъщи, когато навън температурите са минусови. 

Магазин Mr. Bricolage ще те улесни в борбата срещу появата на влага и отдаването на топлина през стените на твоя дом. Виж нашия онлайн каталог и купи на изгодни цени. Набави си нужните строителни материали и подобри условията за живеене. 

Каква изолация да изберем според нуждите

Съществуват няколко вида топлоизолация: вътрешна, външна, тип “сандвич” и комбинирана. Повечето хора залагат най-вече на:

  • Външна; 
  • Вътрешна.

Първият вариант се характеризира с прекъсването на всички термомостове, спирането на влагата отвън навътре, по-бавното изстиване на помещенията, подобряването на външните естетически качества на сградата. 

При вътрешната топлоизолация всички ремонтни дейности се извършват в самото помещение, което отменя необходимостта от наемането на алпинисти и скеле. Тя отново елиминира термомостовете, а цената й е доста по-ниска от тази за външна изолация.

Какви материали се използват за изолация

Топлоизолационните материали са разнообразни по вид, като всеки един от тях се отличава от останалите с техническите си характеристики, предимства и недостатъци. Можеш да направиш външна и вътрешна топлоизолация на дома със следните видове продукти, които са налични в Бриколаж:

  • EPS - експандиран пенополистирен (стиропор);
  • XPS - екструдиран пенополистирен (фибран);
  • Каменна вата - влакнест материал;

Инвестицията в домашния комфорт си заслужава във всяко едно отношение. Планирай умно и се наслади на резултата. 

Колко дебела трябва да бъде тя

Дебелината на изолационните материали зависи от вида на строителството и типа вътрешна (или друга) изолация, на която си решил да заложиш. Между 10 см и 12 см е оптималното решение, тъй като тук пропускливостта на топлината е около 0,38W и 0,25W. Отопляваме жилищата си около 5 месеца в годината, което значително повишава потребността от качествена външна или вътрешна (или и двете) топлоизолация. Избери най-доброто от Бриколаж. 

Какви са ефектите от изолацията

Приносът на съвременната топлоизолация е неоспорим през всеки един сезон:

  • Лято - прохлада и икономия на ток;
  • Зима - оптимално задържане на топлината и съответно отново икономия.

Чувствай се прекрасно у дома през всичките 365 дни от годината. Бриколаж ще бъде до теб с отличните си решения и ниски цени. 

С какво може да ти помогне Mr.Bricolage

Разнообразието е първата стъпка към успешно реализирания проект. При нас то е налично целогодишно, а добрите отстъпки са част от мисията ни да предоставим оптимални решения за всеки български дом. Възползвай се още сега.