Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Изолация

Външната и вътрешна изолация на сгради и отделни жилищни единици се прави с цел намаляване на топлопроводимостта. През зимните месеци е от изключително значение да знаем, че топлината ще си остане у дома и няма да се стигне до нейната загуба. Разгледай предложенията ни за изолация на къщи и апартаменти, която ще ти помогне да се чувстваш комфортно вкъщи, когато навън температурите са минусови.

Магазин Mr. Bricolage ще те улесни в борбата срещу появата на влага и отдаването на топлина през стените на твоя дом. Виж нашия онлайн каталог и купи на изгодни цени. Набави си нужните строителни материали и подобри условията за живеене.

Каква изолация да изберем според нуждите

Съществуват няколко вида топлоизолация: вътрешна, външна, тип 'сандвич'; и комбинирана. Повечето хора залагат най-вече на:

  • Външна;
  • Вътрешна.

Първият вариант се характеризира с прекъсването на всички термомостове, спирането на влагата отвън навътре, по-бавното изстиване на помещенията, подобряването на външните естетически качества на сградата.

При вътрешната топлоизолация всички ремонтни дейности се извършват в самото помещение, което отменя необходимостта от наемането на алпинисти и скеле. Тя отново елиминира термомостовете, а цената й е доста по-ниска от тази за външна изолация.

Какви материали се използват за изолация

Топлоизолационните материали са разнообразни по вид, като всеки един от тях се отличава от останалите с техническите си характеристики, предимства и недостатъци. Можеш да направиш външна и вътрешна топлоизолация на дома със следните видове продукти, които са налични в Бриколаж:

  • EPS - експандиран пенополистирен (стиропор);
  • XPS - екструдиран пенополистирен (фибран);
  • Каменна вата - влакнест материал;

Инвестицията в домашния комфорт си заслужава във всяко едно отношение. Планирай умно и се наслади на резултата.

Колко дебела трябва да бъде тя

Дебелината на изолационните материали зависи от вида на строителството и типа вътрешна (или друга) изолация, на която си решил да заложиш. Между 10 см и 12 см е оптималното решение, тъй като тук пропускливостта на топлината е около 0,38W и 0,25W. Отопляваме жилищата си около 5 месеца в годината, което значително повишава потребността от качествена външна или вътрешна (или и двете) топлоизолация. Избери най-доброто от Бриколаж.

Какви са ефектите от изолацията

Приносът на съвременната топлоизолация е неоспорим през всеки един сезон:

  • Лято - прохлада и икономия на ток;
  • Зима - оптимално задържане на топлината и съответно отново икономия.

Чувствай се прекрасно у дома през всичките 365 дни от годината. Бриколаж ще бъде до теб с отличните си решения и ниски цени.

С какво може да ти помогне Mr.Bricolage

Разнообразието е първата стъпка към успешно реализирания проект. При нас то е налично целогодишно, а добрите отстъпки са част от мисията ни да предоставим оптимални решения за всеки български дом. Възползвай се още сега.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0