Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Инсталация на локално парно

Инсталация на парно / Локално парно

Отоплението на жилището е въпрос, който вълнува всяко домакинство. През зимните месеци се наблюдава висока консумация на ток, която в повечето случаи задъхва бюджета, а ефективността на избрания метод за климатизация е все още под въпрос. Най-често използваните способи за постигане на оптимални температури са електрическите уреди, които обаче не са много икономични, а и често се развалят. 

Инсталацията на локално парно е доказано ефективен метод за климатизация през зимата, на който все повече хора залагат през последните години. Заложи и ти, за да ти е винаги добре у дома, без да плащаш колосални сметки за ток всеки месец. Виж предложенията за парни инсталации на онлайн магазин Mr. Bricolage и купи изгодно на ниски цени. Време е да климатизираш дома си оптимално. 

Какво трябва да знаем за инсталация на парно на къща

Имотите с голяма площ като къщи и многостайни апартаменти се нуждаят от ефективно и надеждно отопление по време на целия зимен сезон. Инсталацията на локално парно се счита за най-доброто решение, защото е сравнително икономично и рентабилно. Характерно е със:

  • Специфичния си принцип на работа, който е свързан с циркулация на вода по мрежата;
  • Двата си основни механизма на функциониране - с естествена циркулация и принудителна циркулация;
  • Потребността от системно обезвъздушаване на системата;
  • Затворената си структура, включваща котел за загряване на вода, която в последствие се доставя до радиатори, подово отопление и конвектори.

Принципът на работа на локалното парно с радиатори е прост и не следва сложни схеми, като за правилното изграждане/инсталация на подобен вид отопление все пак ще са ти нужни известни познания. Ако не си сигурен в какво се състои коректната направа на водна риза с локално парно, по-добре се обади на специалист, който да свърши това вместо теб. 

Защо трябва да се обезвъздушава

Отоплението на къща не е никак лесно начинание, защото е налице голяма площ, която трябва да бъде усвоена по възможно най-добрия начин. Локалното парно се явява перфектното решение, което не изисква голяма инвестиция или скъпа поддръжка. След като бъде извършен първоначалният монтаж, трябва да помислиш и за периодичното обезвъздушаване, което представлява премахване на въздуха в системата, за да не се получава така наречената “въздушна тапа”.

Полезни съвети за поддръжката

Поддръжката на локално отопление с радиатори е следващата стъпка след инсталацията. Тя трябва да включва обезвъздушаване на системата, проверка за неизправности, инспектиране на мрежата за течове или повреди по тръбите. В случай, че трябва да се извърши ремонт, не го отлагай, а се заеми с него по-скоро.