Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Отопление на дърва

Отоплението на дърва се използва още от древни времена, когато е нямало електричество и уреди, но потребността от уют и топлина е била също толкова голяма, колкото е и сега. Използвайки дървесина за постигане на оптимални температури, когато навън градусите са под нулата, ни дава усещане за комфорт и гаранция за ниски сметки за ток в края на месеца. Можем да изберем камина с дърва както за едно единствено помещение, така и за целия дом, като във втория случай ще ни е необходим монтаж на система с вода - водна риза.

Защо да изберем уреди за отопление на дърва

Предимствата от отоплението на дървесина са неизброими. Добре е да си наясно с тях, преди да се откажеш от идеята да внесеш естествена топлина и много комфорт за цялото семейство. С помощта на съвременните камини ще се насладиш на ползи като:

 • Романтична атмосфера;
 • По-ниски сметки за ток;
 • Лесна работа с отоплителното приспособление;
 • Стилна обстановка в жилището и възможност за дизайнерска визия;
 • Възможност за дистанционно управление;
 • Бързо постигане на топлина в стаята и др.

Не забравяй, че видовете камини са доста на вид, като всеки един вариант е характерен с принципа си на работа и разходите за консумативи като дърва и пелети.

Какви продукти ще намериш в сайта

Купи подходящи уреди на ниски цени от онлайн магазин Бриколаж, за да внесеш хармония и изисканост в жилището:

 • Камини за вграждане;
 • Свободностоящи камини за отопление;
 • Печки на дърва;
 • Прахосмукачка за почистване на пепел;
 • Други аксесоари и спомагателни уреди за камини.

Отоплението на къща е сложно начинание, което няма общо с климатизирането на апартамента през зимата. В първия случай, площта е много по-голяма, а това изисква и сериозно потребление на електроенергия. Точно затова е добре да избереш камина или печка с дървесина, като това ще е в пъти по-евтино решение в сравнение с печката на ток и електрическите уреди.

Полезни съвети от Мосю Бриколаж

Преди да се втурнеш да избираш уреди като камина за отоплението през зимата, реши какъв ще е основният консуматив, който ще използваш - дърва или пелети. И двата материала са напълно естествени, но по същността си и начина на горене се различават драстично един от друг. Пелетите са все по-предпочитано средство за запалване на печката и поддържането на огъня, защото се съхраняват по-лесно, а почистването им не е свързано с особени усилия. Ако обаче можеш да си позволиш съхранението на дървесина, избери нея, защото температурата, която може да се достигне, е далеч по-висока от тази, която пелетите имат капацитета да ти осигурят.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0