Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Пролетта настъпва и е време за освежаване и подреждане на дома и градината. В промяната на облика, важна роля играят любимите на всички растения. Те превръщат всяко пространство в по-пъстро и красиво място. Някои от тези цветя и подправки биват отглеждани в саксии и сандъчета. Mr. Bricolage ще ви окаже малка помощ, чрез разяснение на предназначението им. Това ще ви помогне да изберете правилния съд за вашите растения и билки.

Какво представляват

Има известни разлики между тях:

 • Саксия;

Тя е съд, в който се отглеждат растения в изкуствени условия. Притежава един или повече отводнителни отвори, предназначени за изтичане на излишното количество вода. Това гарантира, че корените няма да изгният от прекалено овлажняване.

 • Сандъче;

Сандъчето е съд с по-голяма вместимост от саксията. В повечето случаи е правоъгълно с остри или заоблени ръбове, според дизайна. Предназначено е за отглеждане на растения извън естествената им среда. То също притежава отвори, за оттичане на ненужната вода, за да не се разболеят растенията поради загнили корени.

 • Кашпа;

Кашпите биват използвани като декоративна украса. В тях се поставят саксиите с растения. За разлика от тях, кашпите нямат отвори за изтичане на водата. Част от предназначението им е да бъдат съчетани с интериора или екстериора ви.

Кога да използваме саксия, сандък и кашпа

Хубаво е да знаете как да ги избирате според предназначението:

 • Саксия;

Тя е подходяща за засаждане на всякакви цветя, които ще държите в дома си на терасата или в двора. Големината зависи от това, какво ще бъде засадено в нея, дърветата имат нужда от по-големи размери.

 • Сандъче;

Предназначението му е свързано със засаждане на пълзящи и висящи растения. Бива поставяно предимно на тераси и первази, за да предложи достатъчно пространство на падащите водопади от листа и цветове.

 • Кашпа;

Тя бива използвана според вашата преценка, при желание за разкрасяване на гореспоменатите съдове за засаждане.

Какви материали ще откриете в сайта

Mr. Bricolage предлага разнообразни цени и материали. Ето какво може да откриете в сайта:

 • Керамика;

Тя бива отличавана поради необикновената си дълготрайност. Продуктите изработени от нея, без външен защитен слой, позволяват дишането на почвата, което подпомага най-добрия растеж и вид на засаденото. Чуплива е, но компенсира с изключителната си красота и ефектност.

 • Пластмаса;

Предлага се в огромно разнообразие от размери, цветове и форми. Евтина, практична и лека.

 • Ратан;

Извънредно устойчив и достъпен. Прави пространството, в което са поставени изработените от него съдове, да изглежда доста по-гостоприемно и уютно.

 • Торф;

Този материал е биоразградим и водопропусклив. Бива използван предимно за разсад. След като семената пораснат, биват полагани заедно със съда в почвата. След време торфа се разгражда и я обогатява.

 • Кокос;

Този материал е екологичен, което го прави изключително търсен. Пропуска въздуха, това негово качество подпомага обогатяването на почвата.

Полезни съвети от Mr. Bricolage

 • Избирайте съдовете за засаждане според пространството, в което искате да бъдат поставени;
 • Съобразявайте какви растения ще отглеждате. Изберете материала, големината и това дали да бъде саксия или сандъче според особеностите им;
 • Подбирайте кашпите спрямо интериора и екстериора си;
 • Обърнете внимание на начина на съхранение и поддръжка според материала.

Разгледайте онлайн брошурата или посетете физическите магазини на Mr. Bricolage. Зарадвайте себе си и близките си с нови придобивки красящи дома и градината!

Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0