Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Отопление за баня

Отопление за баня

Топлинният комфорт в банята е от ключово значение за престоя ни в хигиенното помещение. На никого няма да му е приятно да потръпва от студ, докато изпълнява рутинните си сутрешни навици в стаята за къпане. Наличието на адекватно отопление е наложително в 90% от случаите, за да се постигне едно добро ниво на комфорт в тази част от жилището.

Какво отопление за баня да изберем

Добре е да знаеш, че фактори като визия, ефективност, разход на ток и вид на монтажа са от изключително значение за крайния резултат. Предназначението на уредите за отопление на баня е не просто да се постигне приятна температура, но и да се предпазят тръбите от измръзване, да се ускори подсушаването на зоната за къпане, да се помогне за затоплянето на попивателните материали - хавлиите. 

Изборът на ел.печки за помещението за къпане трябва да бъде внимателно обмислен и изцяло съобразен със спецификите на стаята. 

      • Според пространството - колкото по-голямо е пространството, толкова по-мощен отоплителен уред за баня ще ти е нужен. Постоянният топлообмен в случая е задължителен, затова те съветваме да заложиш на лирите и сушилниците, които осигуряват константно топлоотдаване в помещението.

Преди да купиш уред за отопление на хигиенната зона, трябва да си подробно запознат с различните видове и предлаганите цени. В онлайн магазин Мосю Бриколаж ще намериш следните предложения:

  • Вентилаторни и кварцови печки;
  • Уреди с вентилатор за кърпи;
  • Лъчисти сушилки;
  • Лири;
  • Електрически хавлийници и др.

Когато монтираш отоплителния уред, вземи предвид и конкретните зони, които в стаята за къпане са основно 3. Всяка една отделна зона допуска печки с определен клас, което цели тяхната напълно безопасна употреба.

Кой е най-икономичният избор

Потреблението на ток през зимата е желателно да бъде колкото се може по-евтино. Отоплението в банята не трябва да повишава прекалено сметките ти за ел.енергия, затова избери вид и модел, който да бъде максимално икономичен като разход. Лирата за баня се счита за един от най-пестеливите уреди, защото принципът ѝ на работа е свързан с равномерно топлоотделяне, базирано на вода, антифриз или масло. Течността преминава през нагревателя и по този начин се постига желаната температура. Електрическият сушилник е също доста евтин вариант. 

Полезни съвети от Мосю Бриколаж

Преди да избереш уред за отопление на баня, прецени правилно площта и възможностите си да плащаш малко над обичайното за месечните сметки за ток. Понякога не е необходимо допълнително повишаване на температурите в помещението за къпане, защото жилището е достатъчно топло.