Количка

Семена, тревни смески

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Какво трябва да знаем за успешно посяване

Много видове едногодишни, а и някои многогодишни растения може да се отгледат от семена. Честа причина за неуспех при покълване е неправилното им съхранение или болести по семената.

Те са крехка стока и ако не се третират правилно, жизнеспособността им рязко намаля. При подходящи условия, определени сортове могат да оцелеят в продължение на хиляди години, други бързо губят жизнеспособността си, дори при правилно съхранение. За да получиш здрави растения:

  • Складирай семената на хладно и тъмно място с ниска влажност - Подходящо място е дори и в обикновен хладилник.
  • Обеззаразяване - Препоръчително е, за да не развие разсадът някакво заболяване или да стане благоприятна среда за поява на вредители.
  • Пикиране на растенията - Така те за да порастват по-бързо и дават по-ранен добив. Процесът представлява презасаждане на разсада в парник или оранжерия, но на по-големи разстояния един от друг. Ако нямаш оранжерия, може да се възползваш от тази техника, чрез разпределяне на кълновете в пластмасови кофички или саксии.

Как да разпознаваме качествените според Mr. Bricolage

Кълняемостта е най-важното условие за производство на качествен разсад и тя не трябва да пада под 90%. Може да провериш събраните семена с много лесен тест:

  1. Навлажни памук, кухненска хартия, попивателна хартия или дори марля и я постави на дъното на плитък съд.
  2. Нареди семената в него и го постави на светло и топло място.
  3. Изчакай няколко дни и те ще покълнат.

В зависимост от броя им, може да прецениш годността на остатъка от тях.

Какви сортове ще откриеш в Mr. Bricolage

При нас можеш да избереш от почти 600 сортове семена за посяване на всичко от плодове, зеленчуци и билки до екзотични цветя, дървета и дори котешка трева. Можеш да посетиш възползваш от експертното мнение на нашите консултанти във всеки наш магазин или да закупиш всичко нужно онлайн и то на майсторски цени.

Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0