Количка

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

За какво можем да ги използваме

Качеството на почвата в градината се определя бързо и лесно със следния тест: навлажняваш пръстта и я потъркай между пръстите си. Ако тя се разпадне, значи е песъчлива. Ако можеш да оформиш пръстта като ронлив пластелин, то тогава тя е глинесто-песъчлива. Глинестата прилича още повече на пластелин. Химичният състав също е важен - някои растения виреят по-добре на почва с по-висока киселинност, други на варовита земя. Определи с рН тест дали почвата е киселинна или алкална и определи за какво е подходяща:

  • За разсад - Независимо от културата, пръстта трябва да е рохкава, пропусклива за вода и въздух
  • За цветя - зависи дали е за саксийни растения, цветя, храсти, рози и дръвчета или за блатни растения, разсади и петунии.
  • За зеленчуци- подходящи са дълбоки, рохкави, топли и с богатото съдържание на хранителни вещества
  • За овошки - всички овощни дръвчета изискват пръст, която клони повече към алкална, отколкото към кисела реакция

Какво трябва да знаем

За да могат растенията да се развиват правилно, те имат нужда от правилните съставки. Затова е важно да подхранваш всяка използвана за различни цели част от градината си по правилния начин. Добрият растеж и развитие на растението зависят главно от три елемента - азот (N), фосфор (P) и калий (К). Тези три елемента влизат в състава на масово използваните торове.

Всеки използван тор има различен ефект върху почвата, независимо дали е компост, оборски или царевичен. Помни, че всеки работи по различен начин, заради различният си състав. Трябва да се съобразиш и с хранителните нужди на различните растения, за да се постигне балансираното им развитие.

Течните торове много бързо доставят на растенията необходимите им вещества. Препоръчват се за растения в напреднала фаза на растеж, които изпитват недостиг от хранителни вещества. Гранулите освобождават полезните си вещества бавно и подпомагат растението за много по-продължителен период от време. Наторяване с гранули се извършва, когато времето не е дъждовно и ветровито.

Какви са видовете почви и торове в Mr. Bricolage

В сайта на Mr. Bricolage може да намериш богато разнообразие от почви, органични и минерални торове за всеки тип растителност и на майсторки цени. С един клик, всичко нужно може да бъде доставено до градината ти, но ако желаеш да се консултираш с експерти на темата - служителите във всяка физическа локация на веригата, биха асистирали с удоволствие.

пръст за градина


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0