Количка
(529)

Первази и ъгли за паркет

30
Релевантност

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Первазите и ъглите за ламинат са дребен на вид детайл, но те имат голямо значение за визията на помещението. Научи повече за монтажа им и за това какви видове предлагаме!

Каква е функцията им

Первазите и ъглите са завършващ елемент. Те придават цялостен вид на подовата настилка, за да изглежда тя стилна и красива. Освен естетическа, первазите и ъглите имат и практична функция. Те прикриват евентуални фуги, които остават между настилката и стените. При изрязването и монтирането на ламината такива фуги неминуемо се появяват. Те не само изглеждат неприятно, но и пречат на почистването - в тях лесно се задържат замърсявания.

Друга важна задача, която изпълняват тези аксесоари за под, е да скриват кабелите, които минават покрай стените (за интернет, телевизия и др.).

Как се монтират первази и ъгли на ламинат

След като вече си поставил ламината, идва време за завършващите дейности. Когато планираш поставянето на первази, е важно да вземеш предвид дали стените са прави и дали няма овали.

Монтирането на первазите и ъглите за ламинат става лесно - чрез клипси, дюбели и винтове. Вариантът с клипси е много популярен, тъй като дава възможност за едновременно прикрепяне към стената и пода. Друг вариант е залепянето им със силикон или лепило, но при него резултатът не е така стабилен, както при монтирането, а и при евентуален демонтаж директно се отлепя и мазилка.

Какви видове первази и ъгли за ламинат ще откриеш в раздела

• ПВЦ - тези варианти от твърда пластмаса са изключително здрави и трайни;

• МДФ - изработените от дървесни частици лайсни и допълнения за паркет се отличават с изискана и стилна визия;

• с кабелен канал;

• ъгли: външен и вътрешен;

• свързващи елементи;

• тапи;

• с различни размери - широки 55мм, 62мм, 70мм, 75мм;

• бели;

• в различни цветовете - имаш избор между бели, които да се сливат със стената и модели в цвета на ламината (орех, дъб, череша и др.).

Защо да избереш от Бриколаж

Когато става дума за строителство и ремонт, Бриколаж винаги е най-верният ти помощник. Френската верига е позната в десетки държави на 4 континента с богатия избор от качествени продукти на добри цени, за всеки етап от процеса: строителни материали, подови настилки, мебели, аксесоари, инструменти. Не се колебай да се възползваш от нашите евтини предложения и изгодни промоции. Качеството е гарантирано.

Поръчай от онлайн магазин Бриколаж с доставка до адрес, до офис на куриер или с взимане от наш магазин!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0