Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Крепежни елементи

Крепежните елементи представляват метални компоненти, с помощта на които се създават временни и постоянни съединения. Те могат лесно да се монтират и демонтират с помощта на ръчни или електрически инструменти. Крепежните елементи имат изключително широка употреба. От най-простите мебели, чак до автомобилите, електроуредите и парапетите, всички те са свързани с използването на крепители.

Широко приложение намират в строителството и домашните ремонтни дейности. Поправката, дори на най-дребното съоръжение, би била немислима без помощта на крепители и поради тази причина търсенето и интересът към тях са постоянни.

Какви видове се предлагат

Разнообразието от крепежни елементи е наистина огромно. Някои от най-често използваните са следните:

     • Пирони. Най-често се използват за свързване на плоскости от дърво и греди. Благодарение на тях се създават надеждни дървени конструкции;

     • Кукички. Имат много предназначения. Напоследък особено популярни са тези за огледала, на които можем да закачим бижутата си например. Съществуват и кукички за врати, които са чудесно решение за закачане на чанти и якета;

     • Дюбели. Изключително подходящи са за гипсокартон. С тяхна помощ можем да закачим картина на стената без проблем, дори на нея да има такъв тип изолация;

     • Химически анкери. Представляват стоманени шпилки с милиметрова резба. Използват се главно за монтиране на решетки и парапети. Подходящи са дори и за тухли и за тръби.

На какво да обърнем внимание при избора им

Най-важното нещо, което трябва да имаме предвид е от какъв материал са изработени. Най-често срещаните са от неръждаема стомана и пластмасови.

Стандартният тип покритие на стоманените крепители е поцинковането. То има предимството да защитава от корозия. Друг вид покритие е горещото поцинковане. При него защитата от корозия е много по-дълготрайна и надеждна.

Когато има специални изисквания, се осигуряват и други видове покрития.

Друг важен аспект при крепежните елементи е дали позволяват разделяне на вече свързаните от тях компоненти. Предлагат се сменяеми крепители, които позволяват отделните елементи да бъдат отделени лесно един от друг. Могат да бъдат и полу-постоянни, като при тях елементите биха могли да бъдат разделени, но това може да доведе до повреда на крепителите. Съществуват и постоянни, при тях не се предвижда отделните компоненти да се разглобяват.

Защо да се довериш на онлайн магазин Мосю Бриколаж

При нас ще откриеш висококачествени предложения на достъпни цени. Разгледай и направи своя избор още сега!