Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Анкерни болтове

Пазарувай по цена

2.29 лв. 35.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Диаметър (ММ)

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 71 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Едва ли бихме могли да си представим съвременния живот без съществуването на различните крепежни елементи. В това число влизат не само болтчетата и гайките, но и дюбелите, гайките, нитовете и още много други.

Сега ще разгледаме един вид крепители, който се радва на много широка употреба, а именно анкерните болтове. Те представляват стоманени крепежни елементи с цилиндрична форма, които могат да издържат на огромни натоварвания. С тяхна помощ може да се извърши монтаж на структурни и неструктурни елементи към масивни фундаменти, например тухла и бетон.

Какво е тяхното приложение

Най-широка е употребата им в строителната дейност. Чудесна работа вършат при изграждане на големи конструкции, като складове и халета. Освен това се използват изключително често и при домашни ремонтни дейности, например когато желаем да закачим бойлера за стената в банята по възможно най-здравия и сигурен начин.

Какви видове има

Анкерните болтове се различават главно по своите размери, като дължините им варират от 2 до 20 см. Необходимо е да имаме предвид теглото и големината на обекта, към който ще бъдат фиксирани. Друг съществен признак, който ги отличава е тяхното предназначение. Преди да пристъпим към покупката им, трябва да се запознаем с различните варианти и да преценим кой би бил удачен за нас.

     • Сегментни. Те разполагат с допълнителен клин, който е разположен в отвора им. Предназначени са за монтаж в плътни строителни материали. Закрепянето на анкера се извършва независимо от този на детайла, който ще прикачваме към него;

     • За окачен таван. Разполагат с прорез, в който се намира клин с форма на полукръг;

     • Втулкови. Представляват гайка, която е завита към шпилка с разширяващи се краища.

Как се извършва монтажът им

Поставянето на анкерните болтове далеч не е толкова сложно. Стига да имаме основни познания в сферата на ремонтните дейности бихме се справили и сами. На първо място трябва да пробием отвор в желаната повърхност, който да бъде със малко по-размери от тези, съответстващи на болта. След това почистваме с малка четчица прахта и замърсяванията в получилия се отвор, за да може да се създаде здрава връзка с анкерния болт. Накрая поставяме анкерния болт с помощта на подходящите инструменти.

Защо да ни се довериш

В онлайн каталога на магазин Мосю Бриколаж ще откриеш огромно разнообразие от висококачествени анкерни болтове на достъпни цени. Разгледай и направи своя избор още сега!