Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Конзоли за рафтове

Пазарувай по цена

0.59 лв. 39.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 93 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Няма човек, който да не желае да се чувства добре в своя дом. За съжаление, много хора се сблъскват с проблема на недостатъчното жилищно пространство. Малкият апартамент обаче също може да бъде удобен и функционален. Всичко зависи от уменията ни да го обзаведем по начин, по който да спечелим максимално много пространство.

Една от най-успешните техники за освобождаване на пространство е монтирането на стенни рафтове. Поставянето им се извършва изключително лесно с помощта на крепежни елементи, наречени конзоли. Чрез пробиване можем лесно да ги прикрепим към всякаква повърхност.

Как да изберем рафтовете и конзолите

Това зависи най-вече от типа на рафтовете, които ще монтираме и от материала, от който са изработени. Съществуват следните видове:

    • За метални рафтове. Този тип държачи се състоят от два елемента. Единият представляват дълга част, вградена в стената, а другият е по-къс и в него се вмъква етажерката;

    • От ковано желязо. Благодарение на красивите им орнаменти, те придават красив акцент на всеки интериор и могат да се използват с декоративна цел;

    • Със скрит монтаж. Подходящи най-вече за дървени лавици. С тяхна помощ се постига ефект все едно лавицата е залепена директно за стената, а конзолата остава невидима за погледа. Въпреки това тя може да издържи на голямо натоварване;

    • За ъглови рафтове. За тях трябва да подберем подходящи фитинги, които да държат надеждно отделните части. Тук трябва да обърнем специално внимание на разположението на стойките, тъй като всяко едно отклонение ще доведе до неравномерно натоварване;

    • За етажерки от стъкло. За тяхното поставяне се използват специални пластмасови или метални конзоли с гумирани вложки. Те се състоят от широка долна и малка горна част и ги свързва къса вертикална лента. 

Как да ги монтираме

Първата стъпка, която трябва да предприемем е да си осигурим нужните инструменти. Това са пирони, винтове, дюбели, чук, бормашина и молив. След това, трябва да направим необходимите маркировки, да пробием отвори в стената и в тях да монтираме конзолите. Едва накрая монтираме отвори в рафта и го прикрепяме към вече поставената конзола.

Защо да ни се довериш

Рафтовете и конзолите играят важна роля в обзавеждането на нашето жилище. За да можем да се чувстваме добре в него, не трябва да правим компромис с избора им, а да залагаме само на качествени продукти.

В онлайн магазин Мосю Бриколаж ще откриеш голямо разнообразие от подбрани продукти на достъпни цени!