Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Болтове

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

0.17 лв. 14.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 161 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Неизменна част от строителната индустрия са различните видове крепежни елементи. Тяхното предназначение е да свържат заедно два или повече обекта.

Един от най-често използваните крепежни елементи е болтът. Той представлява цилиндрично тяло, най-често изработено от неръждаема стомана. От едната му страна е разположена глава, а по тялото му има резба, на която могат да се навиват гайки.

От какви видове можем да изберем

За да отговарят на различните изисквания, болтовете се произвеждат в различни размери и форми. Правилно избраният размер е от съществено значение за доброто изпълнение на предназначението му. Най-често болтът е с дължина 20 мм, а диаметърът му варира от 2 мм до 5 мм.

Най-често срещаните видове са следните:

    • С плоска глава и външен шестостен. Най-често се използват за свързване на олекотени метални конструкции. Този вид гарантира плътното затягане на инсталирания елемент. Могат да се завиват и развиват с помощта на гаечен ключ;

    • Анкерни. Те са специално предназначени за масивна основа, като камък и бетон. Само тогава са способни да изпълняват предназначението си надеждно. Най-често се използват при изграждането на халета, складове и търговски помещения;

    • Коларски. Специфичното при тях е, че главата им е закръглена с минус прорез. Наличието на квадратно рамо с хлътнал отвор спомага за това да няма ненужно завъртане, когато затягаме гайката. Основното им приложение е в дървообработването;

    • С цяла резба. Тези болтове се отличават с това, че нямат глави и могат да бъдат изрязани в желана от нас дължина. Идват на помощ за дейности, които изискват използването на болтове с по-голяма от стандартната дължина.

На какво да обърнем внимание при избора им

Едно от най-важните неща, на което трябва да обърнеш внимание, е от какъв материал са изработени. Най-често материалът може да бъде неръждаема или поцинкована стомана. Неръждаемата стомана е по-скъпият вариант, но ако заложиш на него можеш да бъдеш сигурен, че няма опасност да корозират.

Друг важен аспект е степента им на закаляване. Ако търсиш максимална здравина и абсолютна сигурност, е добре да заложиш на осемстепенно закалените болтове. В случай, че са ти необходими за сглобяване на мебели, които ще се използват на закрито, петстепенно закалените, също са добър вариант.

Защо да се довериш на онлайн магазин Мосю Бриколаж

При нас ще откриеш огромно разнообразие от болтове на реномирани производители. Разгледай онлайн каталога ни и се наслади на голямо разнообразие и отлични цени!