Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Шпилки за кофраж

Пазарувай по цена

1.39 лв. 14.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
Намерени 24 продукта
  • 1(current)
  • 2

При строителството на сгради и съоръжения, една от най-важните дейности, на които трябва да обърнем внимание, е укрепването на кофража. Това е жизненонеобходимо в началния етап на разработване, гарантира максимизиране целостта на конструкцията и свежда до минимум излагането на рискове.

Кофражът е конструкция, която може да бъде временна или постоянна и се използва в строителството за изграждане на конструктивни елементи от бетон. Кофражът може да бъде изработен от дървен материал, като дървени летви и дъски, стоманени, алуминиеви сплави или изкуствени материали, като пвц, гума и фибростъкло. Съществуват различни видове, подходящи за монолитно строителство, за приобектни форми и за сглобяемо строителство. Монтажът им се извършва с помощта на кранови подемни средства.

За укрепването на кофража съществуват редица методи, като всеки един от тях включва използването на специални кофражни шпилки. Те представляват цилиндрични неръждавейки с прорези по цялата дължина. Шпилките могат да се монтират с помощта на гайки към кофражните платна. По този начин се гарантира здравината на цялата конструкция.

Какви видове кофражни шпилки съществуват

Шпилките за кофраж се различават по своята цена на метър. Според това дали са метрични, инчови или цолови, могат да бъдат със стандартна, едра или ситна стъпка. Друг важен признак, по който се различават, е техният диаметър. Най-често използваните са с означения м10, м12 и м16, като те съответстват на диаметър от съответно 10мм, 12мм и 16мм.

Основните типове кофражни шпилки са следните:

    • Удължени. Те имат резба по цялата си повърхност. Служат като болт, а към тях може да се прикачи гайка. Измерват се от единия до другия им край;

    • За тръбопроводи. Тяхното най-голямо преимущество е, че са издръжливи на температурни налягания. Могат да се измерят от първата до последната си резба;

    • С еднаква дължина на резбата. Този тип се използват за гайки, които трябва да бъдат завити и от двете страни. Могат да се измерят цялостно;

    • С различна дължина на резбата. Единият им край изпълнява ролята на гайка, а другият може да бъде завинтен в резбован отвор. Те отново се измерват цялостно.

Защо да ни се довериш

Ние работим само с проверени и доказани производители. Всички продукти, които сме поместили на сайта, са с високо качество и доказан произход.

Разгледай широката гама от шпилки за кофраж в онлайн магазина на Мосю Бриколаж и се наслади на високо качество и достъпни цени.