Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Винтове за дърво и метал

Пазарувай по цена

0.13 лв. 29.97 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 236 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Винтовете представляват крепежни елементи с цилиндрична или конусовидна форма. Под ръба им се намира специална резба. Използват се за свързване на крепежни елементи един към друг, както и за тяхното позициониране. Най-честото им предназначение е за навиване в дърво, метал, гипсокартон, бетон и др. Намират широко приложение в довършителните и монтажни работи. Най-често са изработени от метал и са защитени от корозия, с помощта на различни покрития. За специални цели съществуват и такива изработени от неръждаема стомана и месинг. Обозначават се с две цифри, от които първата показва диаметъра им, а втората неговата дължина.

Какви видове съществуват

Съществува огромно разнообразие от винтове. Това какви точно ще изберем зависи от материала, за който ще ги използваме, от това дали ще са на закрито или на открито и от работата, която трябва да се извърши.

Така наречените самонарезни или самопробивни винтове са предназначени за навиване в по-мек материал, като гипсокартон или меко дърво, и сами нарязват в него вътрешна резба. Съществуват и такива за директен монтаж, за които не са нужни дюбели. Те се прилагат при монтаж на пвц, дървени дограми и каси на врати. Срещат се и винтове със специални форми.

Според формата на главата им съществуват следните видове:

     • Със скрита глава. Разполагат с отвор в главата за захващане на декоративна капачка. Най-често се използват за монтаж на по-леки метални конструкции от метал към дърво;

     • Шестостенни. Както подсказва името им, те разполагат с шест равни страни. Подходящи са за монтаж на дървени конструкции, греди, покриви и интериорни фасади;

     • Изпъкнали. Те са специално предназначени за метал. Тяхната резба е по-фина от винтовете предназначени за дърво;

     • Полуобли. Подходящи са за закрепване на дървени елементи.

Как се извършва правилното им затягане

Затягането се извършва с въртене по посока на часовниковата стрелка. Това става механично, с помощта на отверка или гаечен ключ. Трябва да имаме предвид, че когато извършваме затягането в дърво, предварително се пробива дупка в него с по-тясно свредло, от това на винта, който ще поставяме. За да може завинтването да стане по-лесно, резбата му трябва да се смаже с парафин или сапун.

Защо да се довериш на онлайн магазин Мосю Бриколаж

Нашите продукти са с гарантирано качество и от реномирани производители. При нас ще откриеш голямо разнообразие на достъпни цени. Разгледай предложенията ни и направи своя избор още сега!