Количка
(31)

Хидроизолация

30
Релевантност

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Хидроизолация

Хидроизолацията е нещо обичайно в наши дни. Тя се използва в цял свят, като нейното приложение е точно толкова обширно, колкото и самите разновидности на продуктите и материалите, влагани при нейното полагането.

В някои държави се отчитат високи нива на влажност, също както и целогодишно високи температури; като и в двата случая е задължително да се подбере адекватна хидроизолация като битум, PVC мембрани, APP, SBS, течни покрития, твърди шийтове и др. Правилното решение се взима на база особеностите на строителния обект и климатичните условия, като последните са решаващи за избора на дебелината на хидроизолационните материали.

Какво представлява хидроизолацията

Видът хидроизолация, който се използва днес от строителните компании и обикновения купувач, има за цел да възпре навлизането на влага и вода в места, където това не е желателно. Нейното приложение е изключително обширно, а производството й е масово и насочено предимно към корпоративния клиент и обектите с индустриални размери.

Тя се използва най-вече в строителството, но много често се търси и купува за малки обекти, жилищни пристройки и помещения като баня, тераса, басейн, магазин, изкуствени езера, покрив и др. Произвежда се от различни по вид суровини, като при PVC хидроизолацията се използва пластификатор, а при битумната преработен нефт и други органични продукти.

Къде може да се приложи

Битумната изолация е сред най-предпочитаните по ред причини. Някои от тях са доброто съотношение цена/качество, също както и ефективността й в много случаи:

 • Плоски покриви;
 • Пътища;
 • Писти;
 • Летища;
 • Паркинги;
 • Пешеходни алеи;
 • Основи за строежи;
 • Изолации на тръби и др.

От друга страна, битумът като разновидност на изолацията в строителството, би могъл да се открие и под най-различни форми - твърда, течна или пластичен битум. В Бриколаж ще откриеш страхотни онлайн предложения за хидроизолация, които са само малка част от всички продукти, които нашият каталог включва.

Полезни съвети при полагането

И е лесно, и не е, да поставиш битумна изолация, защото ще са ти нужни някои базови познания в областта. Преди да пристъпиш към полагане, запомни следното:

 • Третирай повърхността със специален грунд за по-добра адхезия;
 • Увери се, че основата е гладка и равна;
 • Ако планираш да положиш битумна изолация върху дърво, използвай пирони за закрепването;
 • Битумните мембрани биха могли да се използват и за бетон;
 • Битумните листове изискват припокриване от 10-15 см.

Днес можеш да постигнеш оптимални резултати с минимални средства. Бриколаж ще ти предложи ниски цени.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0