Национален телефон за информация и поръчки070088111 
Информация за поръчка на всички услуги виж тук

Импрегнанти за Дърво

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

7.99 лв. 189.99 лв.

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 72 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Импрегнанти

Дървените мебели са неизменна част както от интериора, така и от екстериора на всеки дом. Тъй като те са изложени на различни външни условия, тяхната поддръжка е изключително важна. Тя е възможна с помощта на различни препарати, като сред най-основите са импрегнантите. Бриколаж предлага на своите клиенти широка продуктова гама, за да може всеки клиент да открие точно това, което търси. Необработеният дървен материал, рано или късно, започва да губи своите функции и добър външен вид, особено ако е част от екстериора на дома, офиса или друго открито място. Поддържайки го с различни импрегнанти, външният му вид ще се запази за много по-дълго време, а разрушаването от влага и насекоми е почти невъзможно.

Защо са необходими импрегнантите за дърво

Единственият начин да запазиш дървените си мебели в добър външен вид е да използваш специални продукти. Те ще ти помогнат да спреш развитието на влага, мухъл и гъбички, както и против проникването на дървояди и други дърворазяждащи насекоми.

Импрегнацията на дървото може да се случи по няколко начина:

  • Дълбоко или още наричано - цялостно импрегниране - то е подходящо за всякакъв вид широколистен дървен материал. Причина за това е различната му структура. То изисква специални техники, за които е добре да се обърнеш към специалист;
  • Повърхностно импрегниране - често срещан метод, който се извършва с помощта на пръскачка или мазане с четка. Обработката при него е по-лесна, като това, което трябва да направиш е да спазваш определен технологичен ред.

Бриколаж предлага изключително качествени продукти, чиито цени са достъпни за всички. Избери цветен или безцветен продукт и застраховай дървените мебели от дървояди. Важно е да знаеш, че водоразтворимите продукти имат нужда и от нанасяне на друг слой, с който да се предпази дървесината. Комбинирай импрегнант на водна основа с водоустойчив лак.

От какво предпазват

Ако заложиш на стандартни бои и други боядисващи средства, то защитата от насекоми ще бъде минимална или никаква. Също така, заради метеорологичните условия и промяната на температурите, често по дървото се появяват пукнатини или драскотини. Те, от своя страна, разрушават обикновената боя, която предварително е използвана. Ако искаш дълъг живот за своите дървени материали, задължително е да използваш специален за целта препарат. Още преди много години хората са използвали различни естествени растителни и животински средства, за да запазят дървесината. Сега импрегнантите се справят с това. Обработката с него предпазва от гниене и поява на дървояди. Чрез самия процес, в дървесината навлизат химични вещества, които подобряват нейната структура, характеристики и свойства.