Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Китове за дърво

Пазарувай по цена

3.99 лв. 11.99 лв.

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
Намерени 34 продукта
  • 1(current)
  • 2

Китове

Ако искаш старите дървени мебели да изглеждат сякаш са току-що излезли от магазина или просто имаш нужда от промяна, то обработката с кит е едно чудесно решение. Добрата поддръжка на дървения материал е изключително важна, за да се запазят мебелите и други дървени повърхности в най-добра форма за дълъг период от време. Разнообразието от китове помага на дори най-претенциозните сред нашите клиенти да открият точно това, което им е необходимо. Ако вече по дървените плоскости са се появили драскотини или леки отвори, именно той ще помогне за доброто им реставриране. Важно е той да бъде в същия цвят като повърхността, затова съветът на Mr. Bricolage е да потърсиш компетентно мнение, когато избираш.

Какво е кит за дърво

Преди да го използваш, трябва да си напълно наясно какво точно е кит за дърво и какви са неговите функции. Основната му функция е запълването на цепнатини, драскотини и дупки по все още необработен дървен материал. Разбира се, можеш да го използваш и върху вече обработени повърхности, като внимателно следваш инструкциите за работа. Няколко основни вида се предлагат на пазара, а именно такъв служещ за основа, акрилен или двукомпонентен. В зависимост от нуждите, за които ще го използваш, помисли кое е най-правилното решение. Китът за дърво е водоустойчив и помага за дългото поддържане на материала в перфектен вид. Работата с него не е трудна, но ако все пак ще го използваш за първи път, предварително се информирай как или се обърни към специалист, за да се радваш на хубави резултати накрая.

Как се нанася

Различаваме модели на акрилна основа, епоксидна, както и сух кит. Латексовият се почиства лесно и е препоръчителен, ако го използваш за първи път. Епоксидният е перфектно решение за дървен материал, който е разрушен от действие на вода върху него. Нанасянето е лесно и преминава през няколко стъпки:

  • Подготвяне на дървената повърхност;
  • Нанасяне на материала с помощта на специален нож или шпакла. Добре е тя да бъде достатъчно гъвкава, за да се разнесе количеството от материала равномерно. За малки драскотини или дупчици нанеси с помощта на тънък предмет. Съвсем обикновен молив би свършил чудесна работа;
  • Използваното количество трябва да бъде една идея по-високо от повърхността, тъй като след като изсъхне се свива и прибира;
  • Остави да изсъхне и, при необходимост, шпакловай мястото с фина шкурка.

Понякога цветът не е точно като този на дървото, но това не е нищо притеснително, тъй като след това може да се обработва с бои, лакове и други препарати.