Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Отопление на пелети

Намерени 0 продукта

Отопление на пелети

Струва ли си да инвестираме в модерни електроуреди, след като е налице ефективен метод като отоплението на пелети, което ни осигурява много по-нисък разход на ток, а същевременно се грижи за оптималната домашна обстановка през цялата зима? Удачно ли е да поставим печка с дървесина в апартамент и колко ще ни струва това? Преди да избереш вида средство за отопление, се информирай за ползите на камините с пелети, които са много на брой, а ти вече можеш да посрещнеш зимния сезон напълно подготвен. 

Колко струва отоплението на пелети

Когато стане дума за избор на отоплително средство, първата ни мисъл е свързана със сметката за ток в края на месеца. Повечето електроуреди буквално ни разоряват, защото харчат много, но реалните ползи от тях са едва доловими. 

   • Разход - той ще е минимален, ако решиш да заложиш на печка с пелети, защото зареждането на камината ще е необходимо веднъж седмично. При автоматизираните печки имаш варианта да заложиш една постоянна температура, която да бъде поддържана през цялото време. 

При печките с дърва разходите за дървесина са доста по-големи, а и не всеки разполага с условия за тяхното съхранение. 

Възможно ли е да се инсталира в апартаменти

Уредите с пелети са подходящи и за апартаменти, където площта е ограничена. Онлайн магазин mr-bricolage.bg ти предлага страхотни решения, които позволяват и монтажа на водна риза, с чиято помощ топлината ще достигне до най-отдалечените места в жилището.

   • Какви системи са необходими - автономията при отоплението с дървесина е доказана във времето, като това прави метода толкова актуален сред потребителите. Необходимо е да бъде инсталирана водна риза, като системата ще може да бъде напълно интегрирана към вече съществуващи радиатори и подово отопление.

Обособи дома си по оптимален начин. Внеси повече топлина и се наслади на ползите от отоплението с дървесина:

 • Повече уют и топлина;
 • По-ниски сметки за ток;
 • Ниско пепелно съдържание на материалите за огрев;
 • По-малко чистене;
 • По-малко място за складиране и др.

Определено си струва да се замислиш за този вариант за поддържане на комфортна обстановка у дома през зимата. Купи пелетна камина на изгодни цени от Бриколаж. Няма две мнения, че това е най-изгодният вариант за теб!

Изчисляване на киловати за отопление на пелети

Номиналната мощност на уреда с пелети се определя на база квадратурата на помещението и неговата изолация. Например:

 • 5 kW - помещение от 20 до 40 кв.м;
 • 8 kW - помещение от 30 до 60 кв.м;
 • 13 kW - помещение от 70 до 130 кв.м;
 • 20 kW - помещение от 120 до 180 кв.м.

Това са ориентировъчни цифри, които имат за цел да улеснят избора ти. Подходи индивидуално и отопли дома си идеално!