Национален телефон за информация и поръчки070088111 

Информация за поръчка на всички услуги / 3D проектиране, тониране и др / виж тук

Брадви за цепене на дърва

Пазарувай по цена

19.99 лв. 179.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 15 продукта

Не е нужно да си техническо лице, за да избереш инструмент като брадвата за цепене на дърва. Това пособие се е превърнало във верен помощник на човека през годините, което го прави важен елемент за всяка една домашна работилница и дърварник. Винаги е добре да имаш под ръка механичен модел, чието предназначение може да е универсално и специализирано – туристически, за къмпинг, ловни и др. 

Какви видове брадви за цепене има в категорията 

Без значение дали търсиш модели за професионални или потребителски цели, инструментите за цепене на дърва трябва да са качествени, за да изпълняват коректно предназначението си и да са лесни за използване. От онлайн магазин Бриколаж ще ти ги предложим и на поносими цени, така че да не се налага да правиш компромиси с добрата изработка и дори визията. В раздела ще откриеш малки и големи брадви за цепене, за туризъм, пожарникарски, тактически, ловни, за къмпинг и др. 

Как да избереш подходяща 

Някои видове брадви за цепене са удачни за ежедневни дейности, като поддръжката на градината, докато други се използват за разсичане на дърва с големи размери. Именно целта на покупката трябва да бъде и основният критерий за избор – за по-сериозни дейности заложи на модел с голяма глава и дълга дръжка (сап). 

Малкото острие няма да ти бъде напълно достатъчно, ако ще цепиш дърва, затова избери такова с клиновидна форма, ако ще обработваш пънове и по-големи трупчета. По наше мнение, останалите показатели за избор на цепещ инструмент трябва да са: 

  • вид на дръжката – нужно е тя да осигурява удобен захват и стабилност по време на работа с брадвата за цепене. Нейната ергономичност ще те улесни максимално, докато я използваш;
  • тегло – колкото е по-малко, толкова по-бързо и лесно ще се случва разцепването на дървесината. Логично е обаче то да бъде различно при различните модели – мини брадвичките за туризъм имат едно предназначение, а тези за големи дървета – друго;
  • материали за изработка – това е качеството, което почива на вложените в направата на инструмента материали. Желателно е острието да бъде произведено от първокласна стомана, която не променя параметрите си с времето. Същото важи и за дръжката – тя може да бъде метална, от полиамид или дървена, но и в двата случая търсеният параметър е здравина.

Намирането на баланса между тези три условности е гаранция за добра покупка. Най-важното от всичко си остава възможността за безопасността и ефективно използване на брадвата за цепене, което да понижава умората и да работи в посока по-голяма производителност.