Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Брадви за цепене на дърва

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

19.99 лв. 179.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 17 продукта

Не е нужно да си техническо лице, за да избереш инструмент като брадвата за цепене на дърва. Това пособие се е превърнало във верен помощник на човека през годините, което го прави важен елемент за всяка една домашна работилница и дърварник. Винаги е добре да имаш под ръка механичен модел, чието предназначение може да е универсално и специализирано – туристически, за къмпинг, ловни и др. 

Какви видове брадви за цепене има в категорията 

Без значение дали търсиш модели за професионални или потребителски цели, инструментите за цепене на дърва трябва да са качествени, за да изпълняват коректно предназначението си и да са лесни за използване. От онлайн магазин Бриколаж ще ти ги предложим и на поносими цени, така че да не се налага да правиш компромиси с добрата изработка и дори визията. В раздела ще откриеш малки и големи брадви за цепене, за туризъм, пожарникарски, тактически, ловни, за къмпинг и др. 

Как да избереш подходяща 

Някои видове брадви за цепене са удачни за ежедневни дейности, като поддръжката на градината, докато други се използват за разсичане на дърва с големи размери. Именно целта на покупката трябва да бъде и основният критерий за избор – за по-сериозни дейности заложи на модел с голяма глава и дълга дръжка (сап). 

Малкото острие няма да ти бъде напълно достатъчно, ако ще цепиш дърва, затова избери такова с клиновидна форма, ако ще обработваш пънове и по-големи трупчета. По наше мнение, останалите показатели за избор на цепещ инструмент трябва да са: 

  • вид на дръжката – нужно е тя да осигурява удобен захват и стабилност по време на работа с брадвата за цепене. Нейната ергономичност ще те улесни максимално, докато я използваш;
  • тегло – колкото е по-малко, толкова по-бързо и лесно ще се случва разцепването на дървесината. Логично е обаче то да бъде различно при различните модели – мини брадвичките за туризъм имат едно предназначение, а тези за големи дървета – друго;
  • материали за изработка – това е качеството, което почива на вложените в направата на инструмента материали. Желателно е острието да бъде произведено от първокласна стомана, която не променя параметрите си с времето. Същото важи и за дръжката – тя може да бъде метална, от полиамид или дървена, но и в двата случая търсеният параметър е здравина.

Намирането на баланса между тези три условности е гаранция за добра покупка. Най-важното от всичко си остава възможността за безопасността и ефективно използване на брадвата за цепене, което да понижава умората и да работи в посока по-голяма производителност.