Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Таймери за поливане и напояване

Пазарувай по цена

21.99 лв. 259.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 8 продукта

Защо да купиш таймер за поливане

Грижата за овощна или зеленчукова градина, за цветна леха или морава вече е лесна. Когато става дума за поливане, със сигурност ще ти е полезно да знаеш повече за таймерите и тяхната роля.

Защо са ти необходими таймери за поливане

Ясно е, че не е добре да се полива по което и да е време на деня. Ако това се прави през горещите часове, има риск от развитие на гъбични заболявания по растенията. Дали обаче това важи за всички поливни системи? При капковото напояване например може системата да е активна през целия ден, без да навреди на засетите култури.

Именно таймерът помага да регулираш своята система към конкретните нужди на своята градина. И най-хубавото: не е нужно всеки път да си наоколо. Достатъчно е да настроиш устройството веднъж, и след това то автоматично ще стартира процеса, дори и ти да си на километри разстояние.

Не само времето обаче е това, което спестяваш с таймера. С него икономисваш и пари. Параметрите, според които настройваш системата, са на база на изчисленията за нужната вода на твоите насаждения. С точно зададените начало и край на поливането, не се разхищава вода.

Какво представляват

Таймерът е своеобразен програматор, върху който е изградена всяка напоителна система. Имаш възможност да го настроиш не само за точен час за начало и край на процеса на поливане, но и да зададеш команди по дни. Някои растения нямат нужда от вода всеки ден, така че може да отчетеш това при настройките. С използването на таймер може да отсъстваш с дни и седмици от обекта, а посевите да се развиват отлично.

Някои модели имат възможност за задаване на различни програми едновременно. Това е много полезно, ако имаш култури от различен тип, които не се поливат по едно и също време.

Видове, които ще откриеш в Бриколаж

  • Таймер за поливане до два часа. Механичен, лесен за употреба;
  • Електронен воден програматор;
  • Компютър за вода. С LED екран, с опция за 3 независими графика на поливане, с възможност за настройване на ден от седмицата. С бутон за заключване, за да се избегне неволно нарушаване на настройките;
  • Със сензор за влага. Отчита наличието на дъжд и отлага насроченото поливане, за да спести вода;
  • Със сензор за светлина. Отчита подходящото време от деня за напоителни дейности, според настъпването на изгрева и залеза;
  • Компютър за програмиране на подземно напояване. С управление на няколко канала.

Качествените модели на доказани топ марки в сферата на продукти за селското стопанство може да откриеш 24 часа на ден в нашия онлайн каталог. За най-добри цени следи атрактивните ни промоции!