Количка
(31)

Подземно напояване

30
Релевантност

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Какво трябва да знаеш за подземното напояване

Качествените системи за подземно напояване оптимизират работата, спестяват вода и водят до по-добри резултати. Виж повече за този метод!

Какво представлява подземно капково напояване

Подземното овлажняване на почвата се прави чрез система, която подава водата с ниско налягане, но с голяма ефективност. Точно както при капковото напояване, се използва набор от тръби и маркучи, които са разположени равномерно по дължината на всички лехи и посеви. Но вместо да минават по повърхността на почвата покрай корените, тук те са заровени под земята.

Какви са предимствата му

  • Икономисва вода. Този метод е ефективен, тъй като всичката изразходена вода отива точно където трябва - при кореновите системи на растенията, няма разхищения. Избягват се рисковете от преполиване, заблатяване и се елиминира вероятността от ерозия на почвата;
  • Без изпарения. Тъй като овлажняването на почвата става отвътре, няма изпарения към стъблото и листата, и няма риск от развитие на гъбични заболявания по растенията;
  • По-малко плевели. Доказан плюс е и намаляването на броя на развиващите се плевели, тъй като техните коренчета покарват в повърхностния слой на почвата.
  • Широко приложение. Подземният метод е предпочитан за земеделски култури с обширни посеви като люцерна и лавандула. Използват го зеленчукопроизводители за отглеждане на домати, чушки и др. Дава отлични резултати при овощни градини. Много практичен е и за поддръжка на райграс.
  • Лесен контрол. Системата е напълно автоматизирана и може да се контролира през интернет.

подземно капково напояване

Какво е необходимо

За изграждането на система за подземно напояване са задължителни няколко компонента, сред които на първо място водоизточник. Може да е река, кладенец, чешма и др.

Пластмасовите тръби за подпочвеното поливане се поставят на дълбочина около 30 см. Към тях трябва да се монтират капкообразуватели. Добре е да се разположат при корените на всяко дръвче или на равномерно разстояние при лехите и райграса.

Важно е още да се снабдиш с маркучи с необходимата дължина, както и с достатъчен брой съединители и разпръсквачи. Водоземната кутия може да извлича вода от всяка точка на градината. Разпръсквачът отговаря за равномерното разпределение на водата. Важно е да се сложи филтър, който да се грижи за чистотата на тръбите, както и клапан, който предотвратява повреди вследствие от замръзване. Програматорът пък е ключовото устройство, което регулира броя и времето на напояванията.

Как ви помага Mr.Bricolage

С подземното напояване поддръжката на градините, посевите и зелените площи е лесна и не изисква особена човешка намеса. Ако системата се подготви професионално, достатъчна е само периодична профилактична техническа инспекция, без да е нужна всекидневна промяна на командите или препрограмиране. Качествените материали и елементи за подземно напояване те очакват при нас, в Mr.Bricolage. Поръчай онлайн на отлични цени!


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0