Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Надуваеми басейни

Пазарувай по цена

49.99 лв. 179.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Диаметър (СМ)

Пазарувай по Височина (СМ)

Пазарувай по магазин

Намерени 9 продукта

Какво да знаем за надуваемите басейни

Лятото на двора, в басейна – звучи мечтано и идилично. Но как да се спреш на правилния надуваем модел?

Как да избереш големината

Обикновено той се ползва с най-голям ентусиазъм от децата. Важно е да го съобразиш с тяхната възраст. За най-малките подходящи са плитките модели, в които дори и седнали да няма опасност да се потопят изцяло във водата. До третата годинка нека дълбочината му не е по-голяма от 40-50 см. Между 3 и 7 години може да заложиш на вариант с максимална дълбочина 70 см. Препоръчително е също детските модели да са с надуваеми дъно и стени за по-голям комфорт.

За деца над тази възраст вече може да се спреш и на по-обемните модели, които са предназначени и за възрастни. Големите са изработени от винил (няколко слоя) и PVC. Те са доста устойчиви и трайни. За да се поддържа правилната овална форма, допринася надуваемият пръстен, който образува своеобразен парапет на басейна.

Какво се слага под надуваемия басейн

Важно е основата, на която е поставен басейнът, да е равна и гладка. Препоръчително е да е циментирана или с друга твърда настилка. Ако отдолу има трева, рискуваш някой избуял плевел или пръчка да го спукат. Дори тревата да е райграс, пак избягвай да поставяш надуваем басейн върху нея, тъй като пръстта ще омекне и мястото ще стане кално.

Под дъното задължително постели качествена подложка. Този тип аксесоари са от издръжлива материя и са специално създадени да запазят пода на басейна от наранявания, като по този начин удължават живота му. 

Как се поддържа

За да се радваш на кристално чиста вода, е нужно да полагаш необходимите грижи. Филтърът за вода е отличен начин да я пречистваш веднъж седмично.

Задължително е също всекидневно да събираш с мрежа попадналите във водата по-големи боклуци като листа и други. Добре е да осигуриш и покривало, за да избегнеш замърсяването, когато надуваемото съоръжение не се ползва.

Би могъл също да употребяваш и специален дезинфектант на базата на хлор, какъвто слагат големите плувни центрове.

Какви видове ще намериш в сайта

  • Овални с различен диаметър (максимален – 4 метра);
  • С правоъгълна форма;
  • С парти LED осветление;
  • С четири места, облегалки и поставки за чаши;
  • С филтър.

Надуваемите басейни са любими на цялото семейство, а и са изключително достъпни заради ниската си цена. В каталога на Мосю Бриколаж ще откриеш евтини модели с отлично качество. Разгледай ги онлайн още сега!