Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Моторни косачки

Пазарувай по цена

499.99 лв. 1199 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Препоръчителна площ (М2)

Пазарувай по Ширина на косене (CM)

Пазарувай по Обем на двигателя (СМ3)

Пазарувай по магазин

Намерени 9 продукта

Кога да избереш моторна косачка

Едно от най-приятните пролетни и летни ухания е именно това на окосена трева. Нужна ти е косачка за поддръжката на двора или градината? Тук е точното място да избереш качествен моторен модел.

Какво се има предвид под „моторна косачка“

Този вид косачки са наричани още „бензинови“, тъй като се задвижват с бензинов двигател. Мощни и ефективни машини са.

Моторните модели могат да бъдат самоходни, тоест да ги насочиш в конкретна посока и да ги оставиш сами да се придвижват. Или пък може да са несамоходни - при тях е нужно да бъдат управлявани с бутане. 

За какви терени са подходящи бензиновите косачки

Моторните видове са добър избор за поддръжката на тревата на средни и големи терени (над 750 м2). Тяхно съществено предимство пред електрическите модели е, че са преносими и могат да се използват за големи открити пространства, без значение дали наблизо има източник на електроенергия. Заради мощния си бензинов мотор, те могат да се справят с поддръжката на големи тревни площи, включително такива от ливаден тип. Сред другите им предимства са сравнително големият кош, както и функцията мулчиране.

Мненията на нашите клиенти сочат, че бензиновата косачка е подходящ избор също за овощни градини и други места, където има препятствия или за неравни терени. Този тип машини нямат кабел, така че няма какво да им пречи, когато правят маневри или заобикалят евентуалните препятствия.

Имай предвид, че моторните косачки са подходящи при терени с до 20 градуса наклон. Това означава, че може да не са добро решение за твърде стръмни тревни площи. Това е така заради бензина в резервоара.

Какви функции може да имат бензиновите модели

  • Централна система за регулиране на височината на косене (няколко възможни степени);
  • Автоматично задвижване;
  • Различни скорости на косене;
  • Мулчиране;
  • Странично изхвърляне на тревата;
  • Сгъваема дръжка;
  • Кош за трева с прозорче за видимост на нивото;
  • Ергономични ръкохватки.

Защо да избереш бензинова машина от Mr.Bricolage

Когато търсиш изгодна дългосрочна инвестиция, каквато е моторната косачка, каталогът на Бриколаж винаги дава добри идеи за качествени устройства. На страниците ни онлайн, както и във физическите ни магазини, те очакват предложения от доказани марки като Bosch, Inventiv, Alpina, Gardenia, Einhell и други. Всички предлагани от нас модели са с гаранция от производителя (до 5 г.).

Всекидневно може да се възползваш и от изгодни промоции и конкурентни цени на редица модели.