Количка

ЙЕДИНКА БЪРЗОСЪХНЕЩА БОЯ МАТ КАФЯВ 0,7Л

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

ЙЕДИНКА БЪРЗОСЪХНЕЩА БОЯ МАТ КАФЯВ 0,7Л
ЙЕДИНКА БЪРЗОСЪХНЕЩА БОЯ МАТ КАФЯВ 0,7Л
30
99 лв.
Наличен
undefinedProduct Icon CompareShare
Код: 1015199
  • Предназначение: ЗА ДЪРВО И МЕТАЛ
  • Разфасовка в литри: 0.7 l
  • Покривност: 14M2/L
  • Цвят: КАФЯВ
  • Време за съхнене в часове: 2 h

Основно описание

ЙЕДИНКА БЪРЗОСЪХНЕЩА БОЯ МАТ

Бързосъхнещ, матов акрилен емайллак с лек аромат на водна основа. Декоративно и защитно боядисване на вътрешни и външни дървени повърхности и грундирани метални елементи.  

• Изсъхва на допир за 1 час
• Лека миризма и добра покривност
• Повърхност, издръжлива на атмосферни условия
• Устойчив матов цвят
• Висока покривност: до 14 м2/л за един слой
• Много добра адхезия.
• Устойчивост на миене.
• Лесно се нанася: не остава на петна, разнася се лесно, не се стича

Препоръчителна употреба:
Нанася се върху дървени повърхности, антикорозионни метални елементи, вътрешни мазилки (ламперия). Може да се използва и в помещения на хранителната промишленост, с изключение на директен контакт с храни. Подходящ за обновяване на стари бои и покрити с алкидни или химично-втвърдяващи смоли.


Подходящ за боядисване на мебели, врати, прозорци, градински мебели, интериорни панели, первази, парапети, саксии за цветя, радиатори и др.

Цветове:
12 фабрично оцветени цвята.

Покривност: 
До 14 м2/л за един слой.

Метод на нанасяне:
Валяк, четка или метод на пръскане (пневматични условия на пръскане: дюза 1,8 мм; налягане 3 - 4 бара; 5% разреждане с вода).

Време на съхнене при 23оС и относителна влажност на въздуха 50%: на допир след около 1 час; нанасяне на последващ слой след приблизително 2 часа. Пълно втвърдяване на покритието след 2-3 дни. Видът на основата, ниската температура и високата влажност могат да удължат времето за сушене. Основите, грундирани с различни грундове, трябва да бъдат пребоядисани след подходящото време - информация в техническия лист на дадения грунд.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Условия на приложение: Всички повърхности, които предстои да бъдат третирани, трябва да бъдат сухи, като съдържанието на влага в дървесината трябва да бъде под 20%.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА:

Повърхността трябва да е суха, обезмаслена, почистена от прах и свободно люспести елементи. Гладката и лъскава основа трябва да е матирана и старателно обезпрашна. Ако е необходимо, изравнете повърхността с подходящ кит, след изсъхване изшкурете, почистете старателно от прах и грундирайте повърхността. Пресните минерални мазилки могат да се боядисват минимум след 4 седмици.


Грундиране на повърхността;

• Метал - антикорозионен грунд за интериор и екстериор или с Йединка Антикорозийна. Нанесете финиша след 24 часа след грундирането или както е оказано на описанието на грунда.

• Дърво - дървени материали, използвани вътре в стаите, не изискват предварително грундиране; Дървен повърхности, използван на открито – се препоръчва да се нанесе подходящ грунд със консервантни свойства. Дървените повърхности с възли и тенденции към пожълтяване в резултат на изтичане на смола и други вещества, причиняващи обезцветяване, трябва да бъдат защитени с подходящ продукт.

• Нови вътрешни мазилки - грундирането на разхлабени и некохерентни основи трябва да се извърши с използване на средство за грундиране и укрепване на основата. В други случаи използвайте приблизително 10% разредени продукти Йединка бързосъхнеща водоразредима боя мат или Йединка перфектно бяла.


• Предварително боядисани повърхности: измийте повърхността с подходящи агенти (Маалипесу), за да премахнете примесите, които ограничават адхезията на емайла. Ако е необходимо, изравнете повърхността с подходящ кит, след изсъхване изшкурете, почистете старателно от прах и грундирайте повърхността. Твърдият и лъскав субстрат трябва да е матиран. Забележка: В случай на обновяване на стари бояджийски покрития, трябва да се извърши пробно боядисване. Получаването на положителен резултат определя крайната употреба на продукта.


Нанасяне: Продуктът трябва да се разбърка старателно преди употреба. Разбъркването трябва да се повтори по време на боядисване. Осигурете точното количество продукт от една производствена партида. Нанесете два слоя продукт на интервали от мин. 2 часа с помощта на валяк, четка или метод на пръскане.

Технически характеристики

Предназначение

ЗА ДЪРВО И МЕТАЛ

Разфасовка в литри

0.7 l

Покривност

14M2/L

Цвят

КАФЯВ

Време за съхнене в часове

2 h

Разреждане

ВОДА

Тониране

НЕ

Наименование

ЙЕДИНКА БЪРЗОСЪХНЕЩА БОЯ МАТ К

Произход

ПОЛША

Марка

JEDYNKA

0