Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Лакове за паркет и дюшеме

Пазарувай по цена

5.99 лв. 157.99 лв.

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по Цвят

Пазарувай по магазин

Намерени 17 продукта

Паркетът и дюшемето се различават от другите видове подови настилки с това, че изискват повече грижа. Без защита паркетът ще загуби вида и качествата си за не повече от година, затова е силно препоръчително да нанесеш покритие, с което да предпазиш дървото. Въпреки че днес се предлага широка гама от продукти за защита, лакът за паркет и дюшеме си остава предпочитан и проверен начин за предпазване на пода. Изглежда добре, придава завършен вид и изпълнява функциите си безотказно.

Как да избереш лак за паркет или дюшеме

Какъв материал за лакиране ще избереш зависи основно от това с каква функция е стаята и колко се очаква да бъде движението из нея. Ако избираш лак за паркета или дюшемето в хола или спалнята – места, обитавани от двама-трима души, обути най-често с меки домашни чехли, можеш да избереш продукт за минимално натоварване.

За места като кухня, коридори или детска стая се ориентирай към износоустойчиви лакове, които защитават не само от механични повреди, но и от различни типове замърсители.

Какъв лак за паркет или дюшеме да избереш

Лаковете за дърво или дюшеме се различават по следните параметри:

  • Химичен състав: грундиращи, на водна основа, алкидни, еднокомпонентни, двукомпонентни и др.;
  • Външен вид: прозрачни, цветни;
  • Завършек: гланцов, полугланцов, матов, полуматов;

Грундиращата основа е от съществено значение, ако искаш да постигнеш абсолютно равен цвят на целия под. Използват се, за да запечатат естествените масла в дървото и да го предпазят, а също така и да улеснят нанасянето на следващ слой покритие.

Лаковете за паркет и дюшеме на водна основа се отличават с по-слаба миризма и бързо изсъхване, а алкидните създават по-твърд и устойчив филм върху пода.

Еднокомпонентните съдържат нитроцелулоза и при съхнене изпаряват разредителя. Двукомпонентните са лаковете на полиуретанова основа и при процеса им на съхнене се получава реакция между основата и втвърдителя, което създава по-добро и здраво покритие. Този тип продукти са силно устойчиви на вредни влияния.

Повечето варианти за лакиране са безцветни, но се предлагат и оцветяващи, които тонират дървото в предпочитаните от теб цветове, като същевременно запазват шарката му видима.

Финалът на лаковото покритие оставяме изцяло на твоите предпочитания и вкус.

Какви видове ще откриеш в сайта

В онлайн магазина на Бриколаж ще откриеш много и различни видове качествени предложения за лакиране на паркет и дюшеме, а за подовете с ламинат предлагаме продукти за поддържане и почистване. Различните разфасовки и цветове ще направят избора ти лесен, а ниските цени - и бюджетен.

Затова не се колебай, а посети уеб страницата ни още днес.