Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Водоразтворими лакове

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

7.99 лв. 74.99 лв.

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 72 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Кои са предимствата на водоразтворимите лакове

Продуктите на водна основа стават все по-популярни. Причините за това са няколко:

  • Много по-слаба миризма при полагане;
  • Бързо изсъхват;
  • По-екологични са.

Едно от съществените предимства при работата с водоразтворимите продукти за лакиране, е значително по-слабата миризма на терпентин. Това ги прави силно предпочитани за полагане върху интериорни елементи, защото не се налага да се осигурява обилно и продължително проветрение.

Друга причина за тяхната популярност е, че изсъхват много по-бързо в сравнение с продуктите на органична основа. Повечето варианти са сухи напълно в рамките на 4-6 часа след нанасяне, при стайна температура.

Ценно свойство е и по-екологичният им състав. При водоразтворимите варианти, над 50% от състава им е разредител на водна основа, а органичните вещества са под 10%. Благодарение на това, по време на полагането и съхненето им се отделят много по-малки количества токсични частици, което е и благоприятно за здравето на боядисващия.

Как се работи с лаковете на водна основа

При водоразтворимите продукти има известна специфика на полагането, която е добре да знаеш, за да бъде работата лека и безпроблемна.

На първо място, повърхността на дървото трябва да е идеално гладка и суха. Най-напред я изшкури и се погрижи да е почистена добре от прах и омазнявания. Като грундиращ слой можеш да положиш от водоразтворимия лак, разреден с вода. По този начин ще напоиш добре материала и ще го защитиш по-добре. След като изсъхне, може да го изкшуриш леко и върху него да нанесеш втора ръка, вече неразреден слой. По този начин ще се получи идеален и равномерен лакиран пласт с чудесен матов или гланцов завършек, според каквото си избрал.

Тъй като на допир лакът на водна основа изсъхва много бързо, трябва да работиш скоростно или да разделиш повърхността на участъци, защото скоро след полагане вече е трудно да се прави заглаждане на лакираното място.

Можеш да работиш с всякакви инструменти – четка, валяк, за някои продукти – и с пистолет. Важно е да запомниш, че се работи само по посока на дървесните влакна и никога перпендикулярно на тях, за да не стане на черти.

Какво трябва да знаеш, преди да избереш лак на водна основа

Преди да избереш водоразтворим лак, трябва да огледаш добре какво се предлага в каталога на Mr Bricolage. Вариантите за продукти на водна основа са много – и като цветове, и като количества, а цените им са отлични. Трябва да вземеш предвид, че макар тези лакове да са предпочитани и удобни за работа, са малко по-неустойчиви на атмосферни влияния, затова са по-добрият избор за интериорни елементи. При полагане температурата в помещението трябва да е между 8 и 25 градуса, за да се нанасят без усилия и да разгърнат най-добрите си качества.