Национален телефон за информация и поръчки070088111 
Информация за поръчка на всички услуги виж тук

Лакове за камък

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

12.99 лв. 69.99 лв.

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по Цвят

Пазарувай по магазин

Намерени 11 продукта

Макар и да изглеждат здрави и неподатливи на влияния, настилките, облицовките и декорациите от камък имат нужда от защитата, която осигурява лакирането. По този начин ще ги предпазиш от проникване на влага във вътрешността, ще запазиш цветовете и ще ги защитиш от надрасквания и напуквания.

Какво е специфичното при лаковете за камък

Каменните повърхности се нуждаят от защитни слоеве, особено ако се намират на открито. Примери за такива случаи са облицовки на къщи, входни прагове, подове на веранди и тераси. Тези части на дома са подложени както на сериозни механични въздействия като стъпки, пръски от дъжд и вода, удари с дребни предмети, така и на климатични влияния като слънчево греене и денонощни разлики в температурата на въздуха. За да запазиш добрия им външен вид, няма как да избегнеш полагането на лак. Друга основна функция на тези лакове е да проникнат в дълбочина в материала с цел доброто му импрегниране и да създадат водоустойчив филм, който да предпазва от развитието на плесен и мухъл.

Полагат се върху всякакви каменни повърхности – варовик, пясъчник, глинени камъни, както и върху порести строителни материали като гипс, бетон, фаянс, тухли и керемиди.

Какви видове има

Лаковете за камък са най-често на водна основа. Акрилните варианти са се утвърдили като предпочитани, тъй като имат слаба миризма, нанасят се лесно и покриват отлично. Освен това изсъхването им се случва в рамките на 3 до 4 часа.

При нас в Бриколаж ще намериш както напълно безцветни лакиращи продукти, които са подходящи за естествено оцветени камъни, така и цветни – ако настоящият цвят на повърхнината не те удовлетворява. Можеш да избираш и между лакове с мокър ефект, които подчертават цветовете и шарките на камъка и такива без абсолютно никакви видими ефекти. Последният вариант се използва, когато искаш само да защитиш каменната облицовка, без да я караш да изпъква с гланцови ефекти.

В магазина и уеб страницата на Бриколаж можеш да намериш чудесни варианти за лакове за камък, съчетаващи качество и изгодни цени. Работим само с най-добрите производители и можем да гарантираме това.

Как трябва да го положиш

Преди полагане на лак върху камък е добра идея да прочетеш мненията и съветите на специалисти в областта. Така ще си сигурен, че крайният ефект не само ще радва окото, но и дълги години няма да промени вида си. Ето някои важни моменти при този процес:

  • Температурата на околната среда трябва да е между 5 и 35 градуса;
  • Влажността на въздуха не бива да надхвърля 80%;
  • Продуктът трябва активно да се разбърка преди нанасяне;
  • Повърхността трябва да е идеално почистена от стари бои и лакове, мазнини, прах и други замърсители;
  • За оптимален ефект трябва да се нанесат минимум два слоя;
  • Работи се с чисти стандартни инструменти – четка, валяк или бояджийски пистолет.