ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 9Л
182
99 лв.
Наличен
Product Icon CompareShare
Код: 1015172
  • Предназначение: ЗА ВЪТРЕШНИ СТЕНИ И ТАВАНИ
  • Цвят: БЯЛ
  • Тониране: НЕ
  • Покривност: 12M2/L
  • Разреждане: ВОДА

Основно описание

Най-новото поколение, с изключително наситено бяло, водна, латексна боя, акрилен композит, специално съставен за оцветяване в почти бели цветове. Боята е разработена с използване на модерна капсулираща технология, която повишава бариерните свойства на боядисаната повърхност. Предназначена е за декоративно боядисване на стени и тавани в жилищни, офисни и обществени сгради и в училища и здравни заведения (болници, училища, детски градини, болници, клиники, кабинети, операционни, лечебни, лаборатории, диализни станции и др.), работни къщи и производствени предприятия, както и в хранително-вкусовата промишленост без пряк контакт с храна*. Това осигурява красиво, матово, равномерно покритие.


Препоръчителна употреба: 
Боядисване на гипсокартон, гипс, циментово-варови мазилки, декоративно боядисване на бетонови основи, както и за саниране на стари покрития. Продуктът може да се използва върху дървени и метални повърхности, преди повърхността на нанасяне да се грундира с подходящ грунд.

Технология за копсулация:
 
Отлична покривност, ограничаваща необходимостта от многократно боядисване на повърхността; Повишена издръжливост на повърхността на боята към петна и мръсотия като: бира, масло, плодове, сок**; Повишена издръжливост на повърхността на боята към мръсотия и прах; Намалена пренасяне на соли (по-ниска миграция на соли в стари сгради, църкви, музеи и др.);

Оптимален и траен ефект: Изключително дълбок нюанс на бялото, осветява стаята, визуално я увеличава; Използването на модерна полимерна технология гарантира красивото матово покритие. Най-висока издръжливост при мокро почистване – 1-ви клас (PN-EN 13300:2002P);  Устойчивост на цвета и повърхността за дълъг период от време; Хомогенната и лесна за получаване структура на покритието; Крайният резултат от равномерен гланц;


ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ: 
• Некапеща формула.
• Много добра адхезия към повърхността.
• Лесно разнасяне на боята.
• Оптимално време за сушене.** Препоръчително е петната да бъдат отстранени не по-късно от 15 минути след попадане на мръсотията върху боядисана повърхност.


Метод на нанасяне: Четка, валяк, безвъздушен спрей.

Време на съхнене при 23оС и относителна влажност на въздуха 50%: боята се нуждае от прибл. 1,5 часа за изсъхване. Интервалът между нанасянето на следващите слоеве трябва да бъде най-малко 4 часа. При по-ниски температури и по-висока влажност времето между нанасянето на следващия слой може да е по-дълго. 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Условия на приложение: Всички повърхности, предназначени за покриване, трябва да са сухи, температурата на въздуха не трябва да бъде по-ниска от +5°C и не по-висока от +25°С, относителната влажност на въздуха трябва да бъде под 80%.

Небоядисани повърхности: 
Нова мазилка и бетонови основи могат да се боядисват след 4 седмици. Почистете тези повърхности от прах и мръсотия, изгладете неравностите и загубите с шпакловка. В случай, че неравностите на повърхността са значителни, стената трябва да бъде изравнена с изравняващ разтвор и след това да се нанесе върху цялата повърхност гладка шпакловка. При малки неравности можете да нанесете гладка шпакловка наведнъж. Използването на гореспоменатите разтвори и шпакловки трябва да се извършва съгласно техническите листове на тези продукти. Машинната мазилка с видима лъскава агломерирана повърхност трябва да бъде шлайфана и почистена от прах. След това нанесете един слой Оптива Грунд.

По-рано боядисани повърхности:
Измийте повърхността преди нанасяне на покритието и отстранете мазнините и мръсотията и разхлабените и лющещи се фрагменти от старото покритие. Шлайфайте лъскавите повърхности и изгладете неравностите и загубите с шпакловка. Боя със степен на гланц: сатен, полумат, полугланц и гланц трябва да се шлайфат по цялата повърхност преди окончателното боядисване. За шлайфане използвайте шкурка със зърненост 150-200. Грундирайте цялата основа с Оптива Грунд. Грундирането може да се пропусне само ако съществуващото покритие е перфектно запазено (производителят не носи отговорност за неправилната оценка на действителния субстрат).

Финишно покритие: 
Преди нанасяне разредете достатъчно количество боя от една производствена партида, за да избегнете възможна разлика в цвета. Преди боядисване разбъркайте старателно боята. Нанесете 2 слоя Tikkurila Optiva White. Лентата за боядисване трябва да се отстрани веднага след боядисването, преди боята да изсъхне. Препоръчително е да използвате инструменти за боядисване ANZA. Забележка: Пълна устойчивост на устойчивост на мокро търкане, съгласно PN-EN 13300, покритието се постига след 28 дни след края на боядисването.

Технически характеристики

Произход

ПОЛША

Предназначение

ЗА ВЪТРЕШНИ СТЕНИ И ТАВАНИ

Марка

ТИККУРИЛА

Цвят

БЯЛ

Тониране

НЕ

Наименование

ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ Б

Покривност

12M2/L

Разреждане

ВОДА

Разфасовка в литри

9 l

Време за съхнене в часове

4 h

0