Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Яхтени лакове

Пазарувай по цена

10.99 лв. 44.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по магазин

Намерени 6 продукта

За какво служат

Яхтените лакове се характеризират със силна износоустойчивиост и затова намират приложение върху повърхности от дърво, изложени на сериозни влияния. Такива са:

  • Ежедневна влага;
  • Въздействия на сладка или солена вода;
  • Продължително слънчево греене;
  • Колебания на денонощната температура;
  • Механични търкания и драскания.

Полагат се успешно върху дървени дограми, мебели, ламперии, огради, морски и речни съдове. Яхтените лакове са подходящи и за интериорна, и за екстериорна употреба.

Отличават се с по-голяма еластичност на покритието и придават значителна лъскавина на лакираната повърхност. Шарката на дървото остава видима и красиво подчертана.

Видове яхтени лакове в Mr Bricolage

В Mr Bricolage можеш да намериш чудесно разнообразие от яхтени лакове на много бюджетни цени. Повечето от предлаганите варианти в каталога на магазина са на водна основа, което означава бързо изсъхване и слаба, неутрална миризма. Но тъй като различните случаи изискват различен подход, при нас ще намериш и яхтен лак на органична основа.

Този тип продукти се предлагат най-често с безцветна и прозрачна консистенция, за да могат да изпъкнат цветовете и геометрията на дървото още по-добре или да се положат върху вече боядисана повърхност.

Завършващият ефект е гланцов, лъскав и луксозен и определено повдига качеството на лакирания елемент.

Ако изпитваш колебания кой вид е подходящ за твоя случай, можеш да потърсиш помощ от висококвалифицирания ни персонал. С радост ще ти съдействаме при избора и ще ти дадем насоки за гладка и безпроблемна работа.

Как се използват

Полагането на яхтен лак има някои тънкости, но ако последваш съветите и мненията на специалистите, няма да имаш проблеми при процеса.

Можеш да работиш със стандартни инструменти – четка, валяк или пистолет. Най-напред трябва да подготвиш повърхността. Това става, като я почистиш добре от мазнини и евентуални стари остатъци от предишно лакиране или боядисване, след това я изшкуриш старателно и я обезпрашиш. Преди да пристъпиш към полагането, се увери, че повърхността е напълно суха, гладка и чиста.

Разбъркай хубаво преди употреба, а при нужда разреди с 5 до 10% от указания на опаковката разредител.

Яхтеният лак изсъхва на допир между един и три часа, а следващ слой можеш да положиш след 6-8 часа. Важно е при нанасяне температурата на околната среда да не е под 5 и над 35 градуса, а влажността на въздуха не бива да превишава 80%.

Спазвайки тези инструкции, ще можеш да се радваш дълго време на лакираните елементи.