Национален телефон за информация и поръчки070088111 
Информация за поръчка на всички услуги виж тук

Бял латекс

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

7.49 лв. 243.99 лв.

Пазарувай по Цвят

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 53 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Какво представлява

Латексът представлява суспензия или колоидна емулсия на натурален или синтетичен каучук във водна фаза. Използва се за направата на над 5000 продукта като ръкавици, лепила, матраци, цимент. Също така е и един от най-разпространените продукти за боядисване, тъй като е и с най-ниска цена.

Макар че под „латекс“ се разбира боя на водна основа, всъщност се различават няколко вида латексова боя – винил-акрил, 100% акрил, алкид-модифициран латекс. Всеки от тях има своите особености.

Винил-акрилът е с най-ниска цена и е добър избор за вътрешни стени.

100% акрилните и алкид-модифицираните бои се отличават с по-ярък цвят и по-силен блясък и са с малко по-високи цена, но при тях и покритието е по-добро. Често се използват за боядисване на външни елементи.

По отношение на цвета, най-често срещаният е бял латекс, тъй като това е базисен цвят и търпи тониране и оцветяване. От друга страна, използването на чисто бял латекс има своите предимства и е изключително практичен в някои случаи, тъй като винаги е с най-ниската цена в цветовия каталог.

За къде е подходящ

Белият цвят, макар и малко неглижиран, е много подходящ за:

  • Тавани;
  • Тъмни помещения;
  • Външни стени.

Таваните в жилищните помещения най-често се боядисват в този цвят. Така се увеличава визуално пространството и се избягва усещането за „захлупеност“. Освен това бялото отразява по-добре светлината, а стандартната практика налага окачване на осветителни тела именно на тавана. По този начин се вкарва повече светлина в едно помещение.

Естествено тъмните помещения като коридори, стълбища, мазета изискват по-светли нюанси, за да бъдат по-приветливи. Тъй като често не са част от „представителната“ част на едно жилище, най-евтиният и адекватен вариант е да бъдат боядисани в бяло.

Цветът на външните стени на една къща, освен представителна функция, има и практична такава – от него зависи част от топлинния баланс на дома. Светлите цветове имат високи топлоотражателни способности, докато тъмните поглъщат и задържат топлината. Затова бялото е особено предпочитано за външните стени.

Защо да се довериш на Бриколаж

Ние сме на пазара от много години и знаем какво ти е необходимо, когато избираш латекс на достъпни цени за ремонта си. В онлайн каталога на Mr. Bricolage можеш да откриеш чудесен избор от бял латекс, независимо дали става въпрос за разфасовка от един литър или от десет. Доверявайки ни се, си гарантираш отлично качество на отлична цена, а заедно с това можеш да разчиташ на съветите на специалисти по всички въпроси, които могат да възникнат по време на избора.