ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 0,9Л

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 0,9Л
ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ БЯЛ 0,9Л
22
99 лв.
Наличен
Product Icon CompareShare
Код: 1015170
  • Предназначение: ЗА ВЪТРЕШНИ СТЕНИ И ТАВАНИ
  • Цвят: БЯЛ
  • Тониране: НЕ
  • Покривност: 12M2/L
  • Разреждане: ВОДА

Основно описание

Най-новото поколение, с изключително наситено бяло, водна, латексна боя, акрилен композит, специално съставен за оцветяване в почти бели цветове. Боята е разработена с използване на модерна капсулираща технология, която повишава бариерните свойства на боядисаната повърхност. Предназначена е за декоративно боядисване на стени и тавани в жилищни, офисни и обществени сгради и в училища и здравни заведения (болници, училища, детски градини, болници, клиники, кабинети, операционни, лечебни, лаборатории, диализни станции и др.), работни къщи и производствени предприятия, както и в хранително-вкусовата промишленост без пряк контакт с храна*. Това осигурява красиво, матово, равномерно покритие.


Препоръчителна употреба: 
Боядисване на гипсокартон, гипс, циментово-варови мазилки, декоративно боядисване на бетонови основи, както и за саниране на стари покрития. Продуктът може да се използва върху дървени и метални повърхности, преди повърхността на нанасяне да се грундира с подходящ грунд.

Технология за копсулация:
 
Отлична покривност, ограничаваща необходимостта от многократно боядисване на повърхността; Повишена издръжливост на повърхността на боята към петна и мръсотия като: бира, масло, плодове, сок**; Повишена издръжливост на повърхността на боята към мръсотия и прах; Намалена пренасяне на соли (по-ниска миграция на соли в стари сгради, църкви, музеи и др.);

Оптимален и траен ефект: Изключително дълбок нюанс на бялото, осветява стаята, визуално я увеличава; Използването на модерна полимерна технология гарантира красивото матово покритие. Най-висока издръжливост при мокро почистване – 1-ви клас (PN-EN 13300:2002P);  Устойчивост на цвета и повърхността за дълъг период от време; Хомогенната и лесна за получаване структура на покритието; Крайният резултат от равномерен гланц;


ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ: 
• Некапеща формула.
• Много добра адхезия към повърхността.
• Лесно разнасяне на боята.
• Оптимално време за сушене.** Препоръчително е петната да бъдат отстранени не по-късно от 15 минути след попадане на мръсотията върху боядисана повърхност.


Метод на нанасяне: Четка, валяк, безвъздушен спрей.

Време на съхнене при 23оС и относителна влажност на въздуха 50%: боята се нуждае от прибл. 1,5 часа за изсъхване. Интервалът между нанасянето на следващите слоеве трябва да бъде най-малко 4 часа. При по-ниски температури и по-висока влажност времето между нанасянето на следващия слой може да е по-дълго. 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Условия на приложение: Всички повърхности, предназначени за покриване, трябва да са сухи, температурата на въздуха не трябва да бъде по-ниска от +5°C и не по-висока от +25°С, относителната влажност на въздуха трябва да бъде под 80%.

Небоядисани повърхности: 
Нова мазилка и бетонови основи могат да се боядисват след 4 седмици. Почистете тези повърхности от прах и мръсотия, изгладете неравностите и загубите с шпакловка. В случай, че неравностите на повърхността са значителни, стената трябва да бъде изравнена с изравняващ разтвор и след това да се нанесе върху цялата повърхност гладка шпакловка. При малки неравности можете да нанесете гладка шпакловка наведнъж. Използването на гореспоменатите разтвори и шпакловки трябва да се извършва съгласно техническите листове на тези продукти. Машинната мазилка с видима лъскава агломерирана повърхност трябва да бъде шлайфана и почистена от прах. След това нанесете един слой Оптива Грунд.

По-рано боядисани повърхности:
Измийте повърхността преди нанасяне на покритието и отстранете мазнините и мръсотията и разхлабените и лющещи се фрагменти от старото покритие. Шлайфайте лъскавите повърхности и изгладете неравностите и загубите с шпакловка. Боя със степен на гланц: сатен, полумат, полугланц и гланц трябва да се шлайфат по цялата повърхност преди окончателното боядисване. За шлайфане използвайте шкурка със зърненост 150-200. Грундирайте цялата основа с Оптива Грунд. Грундирането може да се пропусне само ако съществуващото покритие е перфектно запазено (производителят не носи отговорност за неправилната оценка на действителния субстрат).

Финишно покритие: 
Преди нанасяне разредете достатъчно количество боя от една производствена партида, за да избегнете възможна разлика в цвета. Преди боядисване разбъркайте старателно боята. Нанесете 2 слоя Tikkurila Optiva White. Лентата за боядисване трябва да се отстрани веднага след боядисването, преди боята да изсъхне. Препоръчително е да използвате инструменти за боядисване ANZA. Забележка: Пълна устойчивост на устойчивост на мокро търкане, съгласно PN-EN 13300, покритието се постига след 28 дни след края на боядисването.

Технически характеристики

Произход

ПОЛША

Предназначение

ЗА ВЪТРЕШНИ СТЕНИ И ТАВАНИ

Марка

ТИККУРИЛА

Цвят

БЯЛ

Тониране

НЕ

Наименование

ОПТИВА УАЙТ ЛАТЕКС ПЪЛЕН МАТ Б

Покривност

12M2/L

Разреждане

ВОДА

Разфасовка в литри

0.9 l

Време за съхнене в часове

4 h

0