Количка
(1)

Мазилки

Идеи и съвети

Нашите модерни готови решения за баня са вдъхновяващи и полезни за всеки дом. Те улесняват ежедневието, добавяйки стил и уют към интериора.
Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците...
Градинските мебели са неизменна част от устройството на всяка градина или тераса, особено когато очакваш гости на открито. Поставянето на маси и столове в двора преди партито е ключов момент за създаване на комфортна обстановка за твоите гости...
Време е да се насладиш на слънчевите дни и за срещи с приятели на открито и няма нищо по-приятно от събирането с тях край барбекюто. Ако още се чудиш какво барбекю да избереш, виж нашите съвети и избери идеалния за теб модел...

Мазилката представлява покритието на външните и вътрешните стени, както и на таваните. Полага се с различни функции - за създаване на повърхност за боядисване, като основа за лепене на плочки или тапети, с топло- и влагорегулираща функция и т.н.

фасадни мазилки за външни условия

Какво представляват различните видове

Най-общо се делят на фасадни и интериорни, като основната разлика е в състава им:

 • Интериорните са:
  • Варо-циментови;
  • Варо-гипсови;
 • Фасадните са:
  • Силикатни;
  • Минерални;
  • Силиконови;
  • Мозаечни.

Ако ще полагаш мазилка в помещение, в което ще има повече влага (баня, кухня), заложи на варо-циментов състав, по този начин ще спомогнеш за абсорбирането и извеждането на влага от стените. В стаи с обичайни нива на влажност, варо-гипсовата ще ти свърши отлична работа, още повече, че и съхне доста по-бързо.

Фасадните се поставят на външните стени и при тях е важно да са устойчиви, но и паропропускливи, за да помагат на стените да 'дишат'. Също така трябва да отвеждат лесно водата, попаднала върху тях. Това става чрез различни релефни структури, известни като дърпана, влачена, пръскана или драскана мазилка, които се постигат с определени количества камъчета в пастата.

Силикатните са подходящи за повечето климатични условия и са сред най-предпочитаните за фасада. Минералните не е добре да се мокрят често, но имат антисептични и антимикотични свойства, също така са и с най-ниска цена. Силиконовите мазилки са с най-добра издръжливост и запазват и декоративния си вид най-дълго, независимо от атмосферните условия. Мозаечните често се използват само в ограничена част от общата фасада, например за цокъл или колона.

Има ли разлика между интериорни и декоративни мазилки

Интериорните и декоративни мазилки намират приложение на стените в стаите и коридорите и дори в банята. Интериорните се поставят като основа, върху която можеш да положиш декоративна мазилка по избор. В този смисъл, декоративната изпълнява само естетически функции, докато интериорната спомага за влагоабсорбирането и дишането на стените.

При декоративните видове предлаганото разнообразие е огромно, както като цветове, така и като методи на изписване на шарката. Какво ще избереш зависи само от личното ти чувство за стил и красота.

Как да разбереш от какъв вид имаш нужда

Докато въпросът за естетическия външен и вътрешен вид на дома зависи изцяло от твоите решения, функционалността и практичността могат да ти убягнат, ако не си специалист. Затова ние от Мистър Бриколаж съветваме да се обърнеш към човек от бранша, ако не си сигурен на какъв вид да заложиш. Свържи се с нас както онлайн, така и на място в магазините ни. Професионалната подкрепа е гарантирана.


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0