Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Лакът представлява течно вещество, чието полагане върху повърхността на предмет цели да го предпази от неблагоприятни външни влияния. При нанасяне образува равномерно и гладко покритие - филм, който изпълнява защитни функции. Тази защита е от особено голямо значение при лаковете за дърво, тъй като този тип материал е колкото красив, толкова и податлив на неблагоприятни въздействия и от климатичен, и от механичен характер.

лакове за дърво на изгодни цени

Какъв лак за дърво да избереш

Лаковете биват два вида: безцветен и непрозрачен. Кой от тях ще избереш, зависи от ефекта, който искаш да постигнеш.

Безцветният дава лъскав завършек на повърхнината и оставя материала да диша. При него шарката на дървото остава видима, подсилена с гланцов или сатенен финиш. Този тип продукт обаче е сравнително слабо устойчив на слънчево греене и не предпазва така добре от гнилостни процеси, затова е по-добре да се използва за вътрешни цели.

Непрозрачният покрива плътно, така че шарката на дървото остава скрита. Предлага се в голямо разнообразие от цветове, които може да имитират и дървесни оттенъци. Осигурява много по-сериозна защита на боядисаната повърхност и е подходящ за употреба на открито.

Какви типове ще намериш в сайта

В онлайн каталога на Бриколаж има няколко секции с различни видове лакове, подходящи за дърво, на много изгодни цени. Това са:

  • Водоразтворими;
  • Лазурни (алкидни);
  • За паркет и дюшеме.

Лакове за дърво на водна основа стават все по-предпочитани. Причина за това е слабата миризма, която се отделя при полагането им, както и значително по-ниското количество на токсични елементи в състава им. Нанасят се лесно и изсъхват много бързо. Осигуряват дълготрайна защита от слънчево греене, плесени, гниене и замърсявания.

Алкидните са на базата на изкуствени смоли. Макар и да не са толкова екологични като водоразтворимите, те се отличават с по-добра разливност върху боядисаната повърхност, както и по-ярки цветове. Предпочитани са за външно боядисване на дърво, тъй като са по-устойчиви на неблагоприятни условия.

Продуктите за лакиране на паркет и дюшеме се отличават с изключително висока износоустойчивост. Тъй като се нанасят върху повърхности, върху които механичното триене е често и грубо, те притежават сериозна твърдост на покритието, предпазват от надраскване и агресивни действия.

Преди да пристъпиш към нанасяне на лака, запознай се подробно с изискванията за грундиране и подготовка на материала. По този начин не само ще работиш с лекота, но и ще се радваш дълго на плодовете на труда си. При необходимост от съвет, не се колебай да го потърсиш от служителите на Бриколаж. Ще ти помогнем с радост.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0