Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Лазурни и алкидни лакове

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

8.89 лв. 75.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по магазин

 • 1(current)
 • 2
 • 3
Намерени 68 продукта
 • 1(current)
 • 2
 • 3

Какво представляват лазурните алкидни лакове

Лазурните лакове представляват полупрозрачни или прозрачни материали за обработка на дървесина, които запазват структурата на дървото видима, но същевременно го предпазват от механични и климатични влияния. Предлагат се както безцветни, така и тониращи продукти, като във втория случай цветът е естествен и прозрачен и цели да е с максимално „дървесен“ нюанс. Предлагат се варианти с гланцов или матов завършек.

Лазурните лакове на алкидна основа са продукти, създадени на базата на изкуствени смоли. Те се отличават с много високи износоустойчиви качества, затова са и предпочитани при лакиране на дървени елементи на открито. Понасят много добре продължителното излагане на слънчево греене, благодарение на защитата срещу UV-лъчи. Същевременно отвеждат отлично влагата, поради високата си паропропускливост и така намаляват възможностите за поява на плесен. Нанасят се лесно и могат да се обновяват без големи усилия.

За какво се използват

Алкидните лазурни лакове за дърво съчетават успешно декоративната и защитна функция. От една страна подчертават много приятно геометрията и шарката на дървото, а от друга – защитават от плесени, гъбички и други вредители. Много са подходящи за лакиране на:

 • Градински мебели;
 • Дървени огради;
 • Ламперии;
 • Дървени дограми;
 • Колони, парапети.

Обработени по този начин, повърхностите на дървените елементи ще бъдат защитени от атмосферни и механични влияния, но същевременно няма да се загуби красотата и чара на живото дърво.

Съвети от Бриколаж

Тъй като продуктите на алкидна основа отделят доста летливи вещества при нанасяне, е добре да лакираш на открито или да си осигуриш много добро проветрение по време на работа. Имай предвид, че лазурните алкидни лакове изсъхват напълно за около 24 часа. Могат да се полагат с всякакви инструменти – и с валяк, и с четка, и с пистолет, според обема и сложността на повърхнината.

Преди да започнеш да лакираш, увери се че дървото е добре почистено, изшкурено и обезмаслено. Следи от предишни боядисвания или лакирания е добре да се отстранят напълно, за да не създават предпоставка за дефекти. Следвай съветите на производителя за необходимост от грундиращ слой и така ще си подсигуриш отличен резултат на работата.

Онлайн и във физическите магазини на Бриколаж ще намериш много богата гама от лазурни лакове на алкидна основа. Цените винаги са отлични, а изборът от цветове може да задоволи всяко предпочитание и всеки вкус.