(139)

Разклонители

30
Релевантност

Идеи и съвети

Модерното магнитно LED осветление предлага елегантни интериорни решения за всеки дом, офис, магазин, галерия и други новообзаведени търговски или жилищни пространства...
Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия през студените месеци...
Наближава най-доброто време от годината. Уютната обстановка и коледно настроение, внасят бодър празничен дух в твоя дом, а децата се вълнуват и нетърпеливо питат кога ще дойде времето за поставяне коледна украса...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Колкото и контакти да са предвидени в дадено помещение, винаги се налага да ползваме допълнителни уреди, за които все няма подходящо място за включване. Как да избереш подходящия разклонител? Нужна ли му е защита? Виж нашите идеи и предложения!

Как да избереш разклонител

Колко гнезда

Помисли, обикновено колко уреда се налага да включваш на близко разстояние в конкретното помещение? Някои от уредите са статични: хладилник, фурна, телевизор. За тях е ясно, но често е нужно захранване и на допълнителни, подвижни устройства: сешоар, зарядно, прахосмукачка, миксер. Предвиди разклонител с поне едно или две допълнителни гнезда извън постоянните. Така ще бъдеш сигурен, че дори и да се появи нужда да включиш още някое електрическо устройство, това няма да ти създаде дискомфорт.

Дължина на кабела

Важно е разклонителят да не създава риск от инциденти. Недопустимо е кабелът да пречи на минаване например. Важно е да вземеш предвид разстоянието, което кабелът ще измине от контакта, в който е включен, до мястото на употреба. След като измериш това разстояние, добави още поне ½; метър, за да си сигурен, че дори и при разместване на интериора, пак ще можеш да използваш разклонителя безопасно.

Сила на тока

Обикновено моделите с 3500 W са достатъчни за задоволяване на битовите нужди. Ако обаче ще захранваш много мощни уреди, може да се спреш на разновидност с по-високи показатели.

Защита

Някои от видовете са оборудвани с вградена защита против свръхнапрежение. Това означава, че при гръмотевични бури или при високо напрежение, предизвикано от други причини, тази защита автоматично изключва токоподаването и предпазва електроуредите от повреда.

Прекъсвач

Някои разклонители разполагат с ключ, с който можеш да изключиш подаването на ел. енергия. Така няма да се налага да вадиш всеки щепсел поотделно, а изключваш всички устройства. Това също може да се използва като вид бърза механична защита.

Какви видове предлагаме в раздела

  • разклонители с 2 гнезда, 3 гнезда, 5 гнезда, 6, 10 - до 12 гнезда;
  • с кабел 1,5 метра, 5 метра, 8 метра и т.н.;
  • със защита от деца;
  • със защита против токов удар и гръмотевични бури;
  • с ключ;
  • за контакти (без кабел);
  • шуко;
  • за вграждане;
  • удължител;
  • бели, черни, прозрачни.

Защо да избереш от Мосю Бриколаж

Просто е - в каталога на магазини Мосю Бриколаж ще откриеш огромен избор, качествени продукти и реномирани марки. Повече от 20 години на българския пазар доказваме, че всичко това е възможно да се закупи на достъпни цени.

Разгледай пълния ни каталог онлайн! Посети физическите ни обекти или поръчай за цяла България с изгодна и надеждна доставка!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0