Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Панти за мебели

Пазарувай по цена

1.29 лв. 23.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 64 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Пантите са мебели са основен компонент на шкафовете, гардеробите и чекмеджетатата в дома ни. Те осигуряват плавното затваряне на вратичките на мебелите, нормалното им функциониране без дразнещо скърцане и безпроблемна експлоатация. Освен това, имат и декоративна цел и допринасят за цялостния външен вид на мебелите.

Съществува богата гама от панти за мебели, така че лесно можеш да откриеш перфектната за теб и дори да извършиш монтажа сам, стига да имаш основни познания как става това.

От какви видове можеш да избереш

    • Без вкопаване. Основният плюс на този тип е, че за поставянето й не е нужно фрезоване и вкопаване във вратичката. Единственото, което трябва да направиш е да завиеш няколко винта;

    • Пуш панти. Те са едни от най-иновационните, защото ти позволяват да отвориш шкафа или гардероба само като ги натиснеш. За да ги поставиш ще е необходимо да си осигуриш и магнитен насрещник. Освен удобството при отваряне, този тип ти спестява нуждата да поставяш и дръжки на вратичките и така се постига по-изчистен вид;

    • Изхвърлящи. Тяхното най-голямо предимство е, че гарантират здраво монтиране към вратата, защото и те самите, и сглобката към тях, имат добра товароносимост. Идеални са за монтиране към по-тежки и плътни врати и ти осигурят спокойствието, че крилото няма да се отскубне или да провисне;

    • Клавирни. Те представляват непрекъснати панти за мебели с централен щифт и еднакви по размер крила, които се прикрепват по дължината на мебелната вратичка. Използват се най-вече за сгъваеми работни маси и бюра, за шкафове и кутии за съхранение.

Как да ги монтираме

Както и за останалите ремонтни дейности в дома ни, така и за тази, можем да изберем дали да потърсим помощта на професионалист или да извършим монтажа сами. Ако изберем второто, първата стъпка е да си осигурим необходимите инструменти - линия, молив, отверка, винтове и бормашина.

След това трябва да маркираме внимателно под центъра на отвора на самата панта и да отбележим точката на желаното местоположение. На отбелязаното място правим прорез с помощта на винт или пирон. Накрая пробиваме дупка с бормашината и прикрепяме пантата към самата мебел с помощта на винт и отверка.

Изводи

Пантите са онази част от почти всяка мебел, която се натоварва в най-голяма степен. Само си представи колко отваряния и затваряния понасят ежедневно. Затова е изключително важно да не правиш компромис при избора им.

Разгледай предложенията на онлайн магазин Мосю Бриколаж и се наслади на високо качество и достъпни цени!