Национален телефон за информация и поръчки070088111 

Информация за поръчка на всички услуги / 3D проектиране, тониране и др / виж тук

Дръжки за врати

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

1.49 лв. 79.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Междуцентрие (ММ)

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 240 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Вратите са неизменна част от всеки един дом. Освен че ни осигуряват защита и ни предпазват от нежелан шум, те могат да бъдат красив акцент във всеки един интериор.

Неизменна част от тях, която често остава ненужно пренебрегната, са дръжките. Макар повечето хора да ги смятат за дребен елемент, когато настъпи моментът за покупката им, осъзнават, че изборът им далеч не е проста задача.

От какви видове дръжки можем да изберем

Дръжките се различават главно по своите размери, форма и предназначение. Според материала, от който са изработени, най-често срещаните са иноксови, хромирани и от месинг, като последните са считани и за най-масивни. Още се делят на:

     • За алуминиеви и пвц врати. При тях е особено важно движението на дръжката да бъде плавно и безшумно. Повечето модели дръжки разполагат с допълнителна защита, която не позволява отварянето от външната страна;

     • Сервизни. Те са специално проектирани за монтиране на сервизни помещения, като бани и тоалетни;

     • С топка. Най често се използват за монтиране на външни, входни врати. Могат да бъдат активни, с които можем да отворим и затворим, или пасивни, които се използват по-скоро с декоративна цел;

     • За плъзгащи врати. В зависимост от това дали ще се монтират на интериорна или на външна врата, зависи дали ще разполагат със заключващ механизъм. Ако такъв не е предвиден, за да се избегне нежеланото отваряне и затваряне, са поставени магнити;

     • За стъклени врати. Най-често срещани са тези, които могат да се монтират без нужда от пробиване. По този начин могат да се поставят изключително лесно без повърхността да се наруши;

     • За балконски врати. Главното нещо, което ги отличава, е тяхната висока надеждност и сигурност. Често разполагат с ключалки, които осигуряват допълнително спокойствие.

На какво да обърнем внимание при избора им

Правилно подбраната и поставена дръжка би ни спестила много евентуални проблеми в бъдеще. За да можем да направим правилен избор, основното нещо, което трябва да съобразим, е какъв е типът на врата, на която ще бъдат поставени.

Друго нещо, за което трябва да помислим, е с какъв бюджет разполагаме и дали държим на дизайнерски и луксозни решения или бихме се спрели на по-бюджетен вариант.

И не на последно място, трябва да обърнем внимание и на това дизайнът им да съвпада с дизайна на цялото помещение. За кухнята например са подходящи изчистените модели, а за всекидневната и спалнята удачни са и по-нестандартните варианти.

Защо да се довериш на онлайн магазин Мосю Бриколаж

При нас ще откриеш предложения с доказано качество и на достъпни цени. Разгледай и направи своя избор още сега!