Количка

РАЗСАД ЯГОДА СОРТ КЛЕРИ РАННИ

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

РАЗСАД ЯГОДА СОРТ КЛЕРИ РАННИ
РАЗСАД ЯГОДА СОРТ КЛЕРИ РАННИ
РАЗСАД ЯГОДА СОРТ КЛЕРИ РАННИ
РАЗСАД ЯГОДА СОРТ КЛЕРИ РАННИ
2
49 лв.
Наличен, не се предлага онлайн
undefinedProduct Icon CompareShare
Код: 1011002

Основно описание

Разсад за ягоди сорт Клери

Ранен сорт, подходящ за континентален климат, с отлична комбинация от продуктивни и вкусови качества.

Показва много висока толерантност към болести по листата и корените.

Листата са тъмнозелени, лъскави, големи. Има много цветни стъбла, така че по време на периода на зреене храстът е буквално окачен с гроздове от зрели плодове.

Плодовете на Clery са красиви,с правилна конусовидна форма. Цветът на плодовете е тъмночервен, наситен. Пулп - сочен, ароматен. 

Средното тегло на плодовете е 25−30 gr., като най-едрите достигат – 40−45 gr. До края на сезона плодовете стават по-малки.

Плодовете са дълготрайни, след бране пресни могат да се съхраняват в хладилник до 5-6 дни, без да загубят външния си вид. 

Засаждане и грижи

За да могат ягодите «Clery» да увеличат максимално потенциала си - дадоха добра реколта от красиви, големи, сладки плодове, - е необходимо да се осигурят на растенията подходящи грижи.

Също така е необходимо да се помни, че добивът и здравето на Clery зависи от климатичните условия. Така че в региони със студен климат на открито, сортът може да покаже нестабилни резултати.

Оптималният период за засаждане на ягоди Clery е ранна пролет, когато почвата се размрази и се затопли с първите слънчеви лъчи.

Когато избирате място, е важно да запомните, че при липса на светлина и топлина Clery започва да се свива и да става много кисело. Следователно предпочитание се дава на място с югозападно изложение, осветено от слънце през целия ден, без течение. В същото време растението не понася добре топлината, в горещите дни се нуждае от изкуствено засенчване.

Почва - подходяща глинеста с неутрална киселинност. За да се избегне застой на влага, ягодите се засаждат на високи лехи. 3-4 седмици преди засаждането почвата се изкопава на мястото, отстраняват се всички плевели, коренища, ларви, земята се обогатява с органични торове.

Сортът Clery понася добре краткотрайната суша, но по-продължителната липса на влага се отразява негативно на вкуса, размера и здравето на ягодите, както и прекомерната влага и дъждовния сезон.

През периода на цъфтеж, плододаване и узряване на културата честотата на поливане се намалява до края на прибирането на реколтата. Последното поливане с влага се извършва през октомври. За напояване изберете метода на пръскане. По време на плододаване и узряване ягодите се проливат между редовете, като се внимава водата да не пада върху плодовете. След всяко поливане плевелите се отстраняват, почвата се разрохква и се мулчира.

 

Технически характеристики

Произход

БЪЛГАРИЯ

Наименование

ЯГОДА СОРТ КЛЕРИ РАННИ

Препоръчваме ви също
0