Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Препарати за басейни

Пазарувай по цена

9.99 лв. 95.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 13 продукта

Какви препарати са нужни за поддръжка на басейн

Басейнът носи голямо удоволствие и забавление, но е обвързан и с неотменните ангажименти за неговата поддръжка и почистване. Виж как можеш да улесниш изпълнението на тези задачи.

Видове препарати за поддръжка и почистване на басейн

  • Тестер, който отчита показателите на водата. Той служи за ориентир какво е необходимо за оптималното качество на течността. Основен критерий, който се следи, е нивото на Ph. Ако то не е в необходимите граници, започват да се развиват микроорганизми. Добре е да го мериш поне два пъти в седмицата и особено след дъждове;
  • Препарат срещу бактерии и гъбички. Основната му активна съставка е хлор. Неслучайно именно с миризма на хлор свързваме обществените басейни, които регулярно се дезинфекцират;
  • Формула срещу водорасли. Тя се нарича алгицид и противодейства конкретно на водораслите. Унищожава тези, които са се образували, ако има такива, и действа като превенция срещу зараждането на нови. В зависимост от това дали го ползваш като профилактика или за почистване на съществуващи водни растения, можеш да избереш разтвор с различна концентрация. Тя е указана на упътването;
  • Коагулант. Помага за по-качественото почистване на водата. Ако забележиш, че тя леко е помътняла, използването на коагулант ще събере малките замърсявания на едно място и те лесно ще бъдат отстранени.

Какво още трябва да знаеш

Ясно е, че използването на който и да е препарат за почистване трябва да става само по указания в упътването начин. Имай предвид, че на пазара са налични комбинирани био препарати, които изпълняват няколко функции в едно, но въпреки това е добре да разполагаш и с отделните продукти, за да можеш да приложиш нужния регулатор, ако само един от факторите има нужда от корекция. И още нещо важно: никога не прави собствена комбинация от наличните ти препарати. Всеки от тях има своите специфики и концентрация и не бива да се смесват по лична преценка. Ако го направиш, може да се образува химична реакция.

Полезен навик е да си записваш кога с какъв препарат третираш водата в басейна, за да не се стигне до предозиране или липса на дадено вещество.

Винаги изчислявай прецизно количеството на необходимия препарат спрямо обема на басейна.

Защо да избереш от Бриколаж

На страниците на нашия онлайн каталог, както и на място във физическите магазини те очаква пълен набор от химия за почистването на твоя басейн. Продуктите са под формата на таблетки, гранулат или течност. Можеш да поръчаш и комбинирани химикали с мулти действие. В раздела ще откриеш още филтри за басейн, както и аларма, която отчита дали показателите са в норма. Всичко е с проверено качество и на разумни цени.